Volksuniversiteit op 7 oktober over werk

Op 7 oktober mogen we jullie opnieuw verwelkomen voor de volksuniversiteit. We willen tijdens deze volksuniversiteit al even vooruit kijken naar het thema van 17 oktober: Werk.

Sinds een aantal jaren spreken onze politici vaak over het optrekken van de tewerkstellingsgraad van de bevolking, over het activeren van mensen naar werk. Dit wil zeggen dat ze zoveel mogelijk mensen aan het werk willen krijgen. De samenleving wordt opgesplitst in twee groepen. Zij die werken en zij die niet werken, ook wel de « inactieven » genoemd.

Het afgelopen jaar werden we regelmatig door militanten aangesproken over de angst die zij hebben dat ze zouden moeten gaan werken. Ze zien dit zelf niet zitten of zijn gewoon niet in de mogelijkheid om te gaan werken door verschillende omstandigheden. Daarnaast hebben heel wat mensen in armoede het gevoel dat de samenleving en het beleid hen met de vinger wijzen omdat ze niet meer in staat zijn om te werken. Zeker naar de verkiezingen van volgend jaar toe. De veroordelende en verwijtende uitspraken naar mensen die niet werken worden steeds sterker. We willen samen met jullie zoeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat ook mensen die niet werken een volwaardige plaats krijgen in onze samenleving.

Uiteraard hebben we ook een gast op onze volksuniversiteit : de minister van armoedebestrijding, minister Benjamin Dalle.

We hebben volgende vragen opgesteld om deze volksuniversiteit voor te bereiden:

Heel wat mensen die niet werken willen dit wel. Wat zorgt ervoor dat dit niet lukt of niet kan?

Mensen in armoede die niet werken zitten niet gewoon thuis op hun uitkering te wachten. Wat doen mensen die in armoede leven maar niet werken dan wel doorheen de dag?

Heel wat mensen in armoede zetten zich vrijwillig in of leveren op hun manier een maatschappelijke bijdrage. Wat doe je zelf of welke voorbeelden kennen jullie hierrond?

De volksuniversiteit is op uitnodiging. Als je geen uitnodiging hebt ontvangen, maar toch wenst te komen, neem dan eerst contact met ons op: contact@atd-vierdewereld.be

 

Met de steun van:

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina