Leer ons kennen

Leer ons kennen

Leer ATD kennen

Leer ATD kennen

Via onze acties leer je ATD kennen. Je kan op deze pagina een actie vinden die je het meest ligt.
Ons Vierde Wereldblad kan je op papier ontvangen, via mail of op onze website raadplegen. Stuur een mailtje met je adres naar contact@atd-vierdewereld.be en wij zorgen ervoor dat je het Vierde Wereldblad ontvangt.
“Ze zouden beter gaan werken, dan geraken ze uit de miserie.” “Zij hebben een schoon leven, niets doen maar wel elke maand gratis geld.” “Ze hebben geen geld, maar toch een dure smartphone.” Met ons boek willen we een tegengewicht bieden aan de heersende vooroordelen over mensen in armoede. Samen met leden van ATD Vierde Wereld schreven we hun verhalen neer. De beste manier om ATD helemaal te leren kennen! Meer info vind je op www.aandeonderkant.be
Op Facebook, Instagram en LinkedIn vind je al het belangrijke nieuws over onze organisatie. Bedankt om te volgen, liken en delen: hoe meer, hoe beter! Wil je 1 keer per maand het laatste nieuws van onze Beweging in je mailbox ontvangen? Dan kan je je hier inchrijven!
ATD Vierde Wereld is steeds op zoek naar helpende handen, dat kan als vaste kracht of sporadisch. Als vrijwilliger kom je terecht in een groep mensen die dezelfde waarden delen en meewerken aan sensibilisering van de maatschappij om armoede uit te roeien. Ontdek hier de mogelijkheden.
Ben je tussen 16 en 30 jaar oud en heb je zin om andere jongeren te ontmoeten, renovatiewerken te doen en ATD Vierde Wereld beter te leren kennen? Dan kan je deelnemen aan een bouwkamp in Frankrijk of Zwitserland: de voertaal is Frans, Engels, Spaans of Duits. Meer info via deze link!
De straatbibliotheek gaat op zoek naar kinderen die moeilijk toegang hebben tot boeken. Op woensdagnamiddag lezen animatoren samen met kinderen uit de buurt boeken en bespreken thema’s die daarin aan bod komen. Dat gebeurt op straat of op een plein zodat deze activiteit laagdrempelig is en toegankelijk voor iedereen. De kinderen in de buurt leren elkaar beter kennen en spelen spelletjes samen, schrijven zelf verhalen of nemen foto’s. De ouders komen soms een kijkje nemen. Omdat de straatbibliotheek wekelijks doorgaat wordt een vertrouwensband opgebouwd tussen de kinderen, hun gezinnen en de animatoren. Dat versterkt het sociaal weefsel. De straatbibliotheek gaat telkens door in een buurt met hoge kinderarmoedecijfers. In België zijn er 6 straatbibliotheken: Bossuit (Avelgem) & Zwevegem, Charleroi, Molenbeek, Schaarbeek, Ougrée (Luik) en Willebroek De straatbibliotheek door de ogen van de kinderen: https://youtu.be/TpOk8uypjT8
Je kan je bij loopevenementen laten sponsoren door familie en vrienden en de opbrengst aan ATD Vierde Wereld geven. Je kan ook jaarlijks ons team van lopers en supporters vervoegen tijdens de 20 km door Brussel!
0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina