Gezinsvakantie

Gezinsvakantie

Iedereen heeft recht op  vakantie: voor mensen in armoede doorbreekt vakantie het isolement en de dagelijkse stress van een leven in armoede. Het is het moment waarop de banden tussen gezinsleden sterker worden. De gezinnen die samen op vakantie gaan leren elkaar kennen en vinden kracht bij elkaar.

Vakantie vervult verschillende functies. Ze is goed voor de gezondheid want op vakantie komen mensen tot rust, zowel fysiek als psychisch. Ook gezinnen in armoede hebben nood om zich te kunnen ontspannen en er af en toe tussen uit te kunnen.

We focussen op jonge gezinnen in armoede en vrijwilligers die ATD (beter) willen leren kennen. We willen met deze actie het belang van het gezinsleven als hefboom in de strijd tegen armoede benadrukken. De meeste vakanties richten zich op kinderen in armoede, het aanbod om als gezin op vakantie te vertrekken is eerder beperkt.

In 2024 gaan we van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 juli op gezinsvakantie. Samen met drie à vier jonge gezinnen vieren we vakantie in het het Vijverhof bij Geraardsbergen. De setting midden in de Vlaamse Ardennen: een groot huis met een enorme tuin, dieren, plekken om te spelen, te schommelen, te fietsen, samen te chillen, …  Interesse? Laat gerust weten.

“Gezinnen moeten een plek hebben waar ze zich kunnen terugtrekken, een veilige haven waar ze op krachten kunnen komen en waar man en vrouw, ouders en kinderen, vrienden en buren samen plezier kunnen maken.” – Joseph Wresinski

Laatste nieuws

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina