Gezinsvakantie

Gezinsvakantie

Gezinsvakantie

Deze zomer organiseren we een vakantie voor gezinnen in armoede in De Kleppe in Everbeek, van 1 tot 7 juli 2023.

Iedereen heeft recht op  vakantie: voor mensen in armoede doorbreekt vakantie het isolement en de dagelijkse stress van een leven in armoede. Het is het moment waarop de banden tussen gezinsleden sterker worden. De gezinnen die samen op vakantie gaan leren elkaar kennen en vinden kracht bij elkaar.

We focussen op jonge gezinnen in armoede en vrijwilligers die ATD (beter) willen leren kennen. We willen met deze actie het belang van het gezinsleven als hefboom in de strijd tegen armoede benadrukken. De meeste vakanties richten zich op kinderen in armoede, het aanbod om als gezin op vakantie te vertrekken is eerder beperkt.

Deze zomer gaan we van zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 juli 2023 op gezinsvakantie. Het gaat door in De Kleppe in het dorp Everbeek (Geraardsbergen). Samen met drie à vier gezinnen uit Vlaanderen of Brussel vieren we er in het groen vakantie.

Dit project krijgt de steun van de Koning Boudewijnstichting (de Warmste Week).

Zin om animator te zijn tijdens deze vakantie? Wij kunnen jouw hulp gebruiken!

In augustus 2022 organiseerden we samen met onze Franstalige collega’s onze eerste gezinsvakantie: een fotoverslag vind je hier.

“Gezinnen moeten een plek hebben waar ze zich kunnen terugtrekken, een veilige haven waar ze op krachten kunnen komen en waar man en vrouw, ouders en kinderen, vrienden en buren samen plezier kunnen maken.” – Joseph Wresinski

Gezinsvakantie in Geraardsbergen

Laatste nieuws

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina