Bestuur en organisatie

Bestuur en organisatie

Bestuur en organisatie

ATD Vierde Wereld is in België actief via 4 vzw’s:

Nationaal team

Elke vzw heeft een Algemene Vergadering (AV), die jaarlijks bijeenkomt en waarvan de bevoegdheden door de statuten van de organisatie worden bepaald. De AV kiest de leden van de Raad van Bestuur, die het beleid en de strategie van de vzw uittekent op lange termijn. De Raad van Bestuur heeft een nauwe band met het Nationaal Team, dat de verantwoordelijkheid draagt voor het dagelijks uitvoerend bestuur van ATD Vierde Wereld België. Sinds 2021 bestaat ons Nationaal Team uit twee medewerkers:

Guy Malfait: is volontair en Belg. Hij is reeds 25 jaar actief bij ATD Vierde Wereld. Hij werkte in Haïti, Frankrijk, Nederland, de Filipijnen en sinds enkele jaren in België. Voor Vlaanderen werkte hij voor de campagne Waarheid of Fabel en ons boek Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger. Nu heeft hij een voltijds engagement als coördinator van het nationaal team.

Françoise De Boe: is medestander en Belg. Ze werkte na haar studies enkele jaren als volontair in Frankrijk en België. In Wallonië en Brussel leidde ze de voorbereidende vergaderingen voor de volksuniversiteit en startte mee de straatbibliotheek op. Na een korte periode op het Europese secretariaat koos ze ervoor om medestander te worden en werkte ze mee aan het Algemeen Verslag over de Armoede. Dit verslag leidde tot de oprichting van het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting. Daar heeft ze 20 jaar gewerkt.

Laatste nieuws

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina