Onze partners in de strijd tegen armoede

Onze partners

Onze partners in de strijd tegen armoede

Het aangaan van partnerschappen is van essentieel belang in de strijd tegen armoede en uitsluiting. We werken zowel op lokaal, bovenlokaal als nationaal niveau samen met verschillende verenigingen.

Bovenlokaal heeft ATD Vierde Wereld twee keer per jaar overleg met Welzijnsschakels. We zijn lid van de Algemene Vergadering van het Netwerk tegen Armoede en van Welzijnszorg.

ATD Vierde Wereld België is één van de vijf vertegenwoordigers van verenigingen waar armen het woord nemen die deelnemen aan de begeleidingscommissie van het Interfederaal Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting. Deze commissie volgt de werkzaamheden van het Steunpunt op.

Ook onze lokale groepen werken samen met verschillende armoedeorganisaties:

Oostende is een partner van het wijkgezondheidscentrum, Ieders Stem Telt, Werkgroep 17/10, Werkgroep opstart Vierde Wereldhuis, Stedelijk overleg met verenigingen waar armen het woord nemen, Werkgroep toeleiding en Theater aan zee.

Onze medestandersgroep in Brugge maakt deel uit van Brugge Dialoogstad. Daarnaast neemt de groep deel aan de Werkgroep 17 oktober.

Onze groep in Willebroek neemt deel aan Welzijnsoverleg en zit in de Raad van Bestuur van het wijkgezondheidscentrum. Sinds 2021 neemt de groep deel aan de stuurgroep Bewegen op Verwijzing en sinds 2022 aan de stuurgroep Buurten zonder langdurige werkloosheid.

De medestandersgroep in Hasselt werkt nog altijd nauw samen met daklozenwerking De Trawanten onder de naam ATD Vierde Wereld-Trawanten.

De lokale groep Leuven is deel van het Leuvens Collectief tegen Armoede. De andere leden van het Collectief zijn ’t Lampeke, de Ruimtevaart, CAW, Casablanca, De Wissel, Buurtcentra Leuven, en Samenlevingsopbouw.

De groep in Brussel is betrokken bij het Brusselse Straatdodencollectief.

Onze nieuwe medestandersgroep in Avelgem werkt nauw samen met Avansa Mid- en Zuidwest.

 

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina