Ons verhaal

Ons verhaal

Ons verhaal

Het verhaal van ATD Vierde Wereld

ATD Vierde Wereld strijdt samen met mensen in armoede voor een wereld zonder armoede en sociale uitsluiting. ATD staat voor All Together for Dignity (Samen voor Waardigheid).

ATD is een internationale Beweging die in 1957 opgericht werd door Joseph Wresinski. Ze brengt mensen van verschillende culturen en sociale achtergronden samen in meer dan 30 landen in Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Europa.

Om armoede zo goed mogelijk te bestrijden werken we samen met mensen die in armoede leven of hebben geleefd. Ze zijn betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van onze acties en bij het bestuur van onze organisatie. We strijden tegen sociale uitsluiting van de allerarmsten en voor een waardig leven voor iedereen. Mensen die armoede meemaken of hebben meegemaakt bezitten unieke kennis en ervaring die de barrières tussen mensen kunnen verlagen. Door onze moed, intelligentie en creativiteit te verenigen is een andere wereld mogelijk.

In België heeft ATD Vierde Wereld drie prioriteiten:

  • Toegang tot onderwijs en kennis opbouwen met de intelligentie van iedereen
  • Een economie promoten die mens en aarde respecteert
  • Mobilisatie voor vrede en mensenrechten

Juridische acties, volksuniversiteiten, straatbibliotheek, kruising van kennis, uitstappen, werelddag van verzet tegen extreme armoede,… Om onze strijd tegen armoede concreet te maken, doen we veel acties.

Doe mee aan onze strijd tegen armoede

Steun ons in de strijd tegen armoede

Voor meer informatie over onze realisaties: bekijk de nieuwssectie op onze website of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn.

In het Vierde Wereldhuis in Etterbeek (Brussel) werken we samen met onze Franstalige collega’s:

De site van ATD Quart Monde en Belgique

De site van ATD Quart Monde Jeunesse Wallonie-Bruxelles

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina