Brochures

ATD Vierde Wereld heeft brochures om haar acties te promoten en de Beweging uit te leggen aan geïnteresseerden. Hier vind je een overzicht van onze Nederlandstalige flyers, brochures en posters. Wil je er graag enkele bestellen om te verspreiden binnen je netwerk? Contacteer contact@atd-vierdewereld.be en we sturen ze op.

Flyer: wat is ATD Vierde Wereld?

Leer onze Beweging kennen met deze flyer.

Download de flyer hier.

Flyer: wat is de volksuniversiteit?

Weet je zelf niet goed wat te verwachten van een volksuniversiteit? Wij maakten een flyer met toegankelijke info!

Download de flyer hier.

Flyer: wat is presentie?

Presentie bij mensen in armoede is via huisbezoeken of gesprekken op straat de basis leggen voor een langdurige relatie. In onze flyer over presentie kom je meer te weten.

Download de flyer hier.

Flyer: wat is Kruising van Kennis?

Volwaardige participatie van mensen in armoede is een voorwaarde om tot efficiënte oplossingen voor armoedeproblemen te komen. ATD Vierde Wereld werkt met de methodiek Kruising van Kennis: een garantie voor duurzame oplossingen voor het armoedeprobleem. We maakten een flyer met meer info over vorming rond Kruising van Kennis.

Download de flyer hier.

Brochure: legaten en schenkingen

In deze brochure lees je meer over de regelgeving omtrent legaten en schenkingen aan ATD Vierde Wereld.

De Stichting ATD Vierde Wereld België is erkend als stichting van openbaar nut en is gemachtigd om schenkingen via legaten te ontvangen aan verminderde successierechten. Onze stichting is lid van de Belgische Federatie van Filantropische Stichtingen.

Je notaris kan meer info geven over legaten. Je kan ons ook contacteren voor meer info.

Download de brochure hier.

Posters voor onze lokale groepen

Hier kan je de posters van onze lokale groepen downloaden. Wil je dat we er enkele opsturen? Laat dit weten aan contact@atd-vierdewereld.be.

Download de posters hier:
Poster lokale groep Willebroek
Poster lokale groep Brugge
Poster lokale groep Oostende
Poster lokale groep Brussel
Poster lokale groep Hasselt
Poster lokale groep Turnhout
Poster partnergroep Gent
Poster partnergroep Kauwenberg
Poster lokale groep Kortrijk – Avelgem

Brochure: samen op weg gaan geeft vertrouwen

‘Samen op weg gaan geeft vertrouwen’ geeft handvaten voor een opbouwende relatie tussen hulpverleners en hulpvragers met armoede-ervaring. Deze brochure bevat getuigenissen en bedenkingen van mensen met armoede-ervaring, begeleiders en hulpverleners rond de volgende vragen: Welke drempels ervaren mensen in armoede naar hulpverlening toe? Wat gaat er reeds goed in de relatie tussen beiden? En wat kan er beter?

Deze vragen werden besproken tijdens verschillende volksuniversiteiten in 2014 en 2015, met als thema hulpverlening en publieke diensten. Vervolgens kozen zowel mensen met als zonder armoede-ervaring, onder wie ook hulpverleners, welke getuigenissen en bedenkingen ze wilden weerhouden. Daarbij kwamen ze samen tot enkele handvaten voor een betere relatie tussen hulpverleners en hulpvragers. Tijdens deze bijeenkomsten was er een wisselwerking tussen de ervaringskennis van mensen in armoede en de deskundigheid van hulpverleners.

Download de brochure hier.

Je kan de brochure eveneens bestellen via ons secretariaat. De prijs is 10 euro. Indien je als dienst deze brochure wenst aan te kopen, zijn we steeds bereid om tot bij jullie te komen en hierover een vorming te geven.

Latest news

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina