Uitstappen

Uitstappen

Uitstappen

Iedereen heeft recht op vakantie. Vakantie vervult verschillende functies. Ze is goed voor de gezondheid want op vakantie komen mensen tot rust, zowel fysiek als psychisch. Ook gezinnen in armoede hebben nood om zich te kunnen ontspannen en er af en toe tussen uit te kunnen. Armoede gaat immers gepaard met chronische stress: welke rekening moet er morgen betaald worden? Wat eten we vanavond? Waarvan betaal ik het schoolgeld? Hoe haal ik het einde van de maand? Schaarste aan geld (of tijd of slaap) neemt mensen volledig in beslag. Het vernauwt het denken. Ons werkgeheugen zit vol en we worden vergeetachtig en geprikkeld. Schaarste belemmert ons bij de uitvoering van allerlei taken die aandacht vereisen en we verliezen er overzicht door.

Daarnaast is vakantie dé periode om samen met het gezin, familieleden of vrienden leuke en aangename momenten te beleven. Deze momenten (en de herinnering hieraan) maken relaties sterker. Vakanties kunnen ook verrijkend zijn. Door op vakantie te gaan kunnen mensen nieuwe dingen beleven, nieuwe ervaringen opdoen en in contact komen met andere mensen.

In Willebroek en Oostende nemen ze in groepsverband deel aan culturele activiteiten in hun stad. Dit is mogelijk dankzij de UiTpas of Vrijetijdspas. Dankzij Iedereenverdientvakantie kunnen we aan gezinnen met kinderen enkele leuke gezinsuitstappen aanbieden.

Met onze leden maken we sporadisch uitstappen.  In 2018 deden we een uitstap naar Méry-sur-Oise, nabij Parijs, waar het internationaal centrum van ATD Vierde Wereld is gelegen.

Ook met de kinderen en ouders die we via de straatbibliotheek in Bossuit leren kennen, maken we uitstappen.

 

Laatste nieuws

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina