Recht op wonen

Recht op wonen

ATD Vierde Wereld neemt verschillende initiatieven in het kader van het recht op kwaliteitsvolle huisvesting voor iedereen.

We werken samen met De Woonzaak, die via juridische weg pleit voor een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid. We gingen mee op stap om getuigenissen te verzamelen die de basis vormden voor het indienen van een klacht bij het Europees Comité voor Sociale Rechten. De Woonzaak pleit voor een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid in Vlaanderen: 3 op de tien private huurders houden na het betalen van de huur onvoldoende over om menswaardig te leven. De Woonzaak is een initiatief van het Vlaams Huurdersplatform, het Netwerk tegen ArmoedeWelzijnszorgFeantsa en Samenlevingsopbouw vzw. ATD Vierde Wereld zette haar handtekening onder deze actie voor het recht op wonen.

ATD Vierde Wereld trok ook samen met 7 andere organisaties naar het Grondwettelijk Hof omwille van het nieuwe woondecreet waarin het recht op wonen wordt geschonden. En naar aanleiding van de Housing Action Day kwamen we op straat voor een verlaging van de huurprijzen.

Laatste nieuws

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina