Vacatures werk en stage

Vacatures werk en stage

Betaalde inleefstage

Een stevig engagement tegen armoede tijdens een vormingstraject

Op zoek naar een zinvolle manier van leven, gedreven door rechtvaardigheid? Bezig met een professionele (her)oriëntatie of plannen voor een inspirerend en geëngageerd tussenjaar? Nood aan vorming om beter op te treden tegen armoede in je professionele omgeving of in je maatschappelijk engagement?

Kom bij ATD Vierde Wereld meewerken aan een wereld zonder armoede. Ontdek van binnenuit onze beweging en het sterke engagement van onze medestanders en volontairs. We vertrekken vanuit jouw vaardigheden en passies, je zoektocht en je beschikbaarheid om samen een traject uit te werken: deeltijds of voltijds, voor een periode van 6 maanden, verlengbaar met nog eens 6 maanden.

Je neemt actief deel aan onze projecten in België en aan internationale uitwisselingen. Je krijgt de kans om je kennis te ontwikkelen door samen te werken met onze ervaren medewerkers en leden, waaronder mensen die uit ervaring weten wat armoede is. Bijvoorbeeld in onze straatbibliotheken, lokale volksuniversiteitsgroepen, door bewustmaking van studenten, onderzoek met Kruising van Kennis of politieke belangenbehartiging. Zo ontdek je de verschillende dimensies van armoede en leer je de specifieke aanpak van ATD Vierde Wereld kennen. Tegelijkertijd is er ruimte voor de nieuwe generaties om hun eigen gevoeligheden en kennis in te brengen en zo bij te dragen aan de voortdurende actualisering die een innovatieve beweging als ATD nodig heeft.

Je doet dit niet alleen: Doorheen je inleefstage voorzien we tijd voor reflectie, vorming en uitwisseling met anderen die een gelijkaardig traject volgen. Dat laat je toe om deze nieuwe ervaringen te delen en te verdiepen. De individuele begeleiding geeft mee richting aan je verdere engagement: een vorm van medestanderschap of het internationaal voluntariaat van ATD Vierde Wereld.

Mail je motivatiebrief en CV naar Vanessa Joos en Camille de Monge, onthaalcoördinatoren: onthaal@vierdewereld.be — 02/650.08.70. Er zijn kennismakingsgesprekken gepland evenals mogelijkheden om als vrijwilliger aan activiteiten deel te nemen zodat we kunnen nagaan of de inleefstage een passende keuze is.

Meer info? Lees de vacature hier: Betaalde inleefstage bij ATD Vierde Wereld.

 

Stage via Samenlevingsdienst

Ben je tussen 18 en 25 jaar oud? ATD biedt stages aan van 6 maanden via Samenlevingsdienst. Meer info vind je op de website van Samenlevingsdienst en in dit artikel.

 

Stagiair straatbibliotheek

Wat? Animator: animatie rond boeken met kinderen

Voor wie? Opvoeder (pedagogische wetenschappen, sociale readaptatiewetenschappen, orthopedagogie, kinderzorg, jeugd- en gehandicaptenzorg,…) of leerkracht

Wanneer? Om de twee weken op woensdag van 13 uur tot 17 uur in de straatbibliotheek van Willebroek of Bossuit (Avelgem) en Heule (niet in de schoolvakanties). Voor een minimumperiode van 6 maanden.

 

Stagiair volksuniversiteit

Wat? Voorbereiding en assisteren bij de volksuniversiteit

Voor wie? Alles wat met onderwijs te maken heeft (pedagogie,…) en sociaal werk

Wanneer? 4 tot 5 keer per jaar op zaterdag + enkele dagen voor de voorbereiding

Laatste nieuws

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina