20 km door Brussel

Laat je sponsoren en loop of wandel mee de 20 km door Brussel ten voordele van ATD Vierde Wereld.

We nemen voor het 19e jaar op rij deel aan de 20 km door Brussel! De volgende editie is op zondag 28 mei 2023. Inschrijven kan via dit formulier.

Met veel enthousiasme trekken we onze loopschoenen weer aan! Zoals elk jaar loopt een team de 20 km door Brussel ten voordele van ATD Vierde Wereld. Zij laten zich sponsoren om fondsen te werven voor onze acties.

Ons doel: met 150 mensen de uitdaging aangaan en samen 3000 kilometer solidair zijn met de strijd tegen armoede.

Waarom moet je je aansluiten bij ons team?

 • Maak je geen zorgen over de inschrijving of het ophalen van de rugnummers. Wij staan in voor alle praktische zaken. Daarvoor moet u de deelnameprijs van €28 en een « gift » van €10, €25, €50, €100 (of meer) per persoon betalen. Omdat we een groot team zijn kan ATD Vierde Wereld in groep inschrijven aan het begin van de inschrijvingsperiode.
 • Een comfortabele vestiaire: dankzij de steun van de gemeente Etterbeek staan lokalen voor ons ter beschikking in een school dichtbij de start van het evenement (binnenplaats, klassen als bewaakte vestiaires,…). Je deelt de vestiaire met andere leuke teams.
 • De hulp van kinesisten, zowel voor als na de loopwedstrijd.
 • Wij zorgen voor T-shirts gemaakt van « dry-fit » stof en afkomstig van eerlijke handel. En voor water, wat fruit en energierepen.
 • Het belangrijkste: je steunt onze strijd tegen armoede! We zorgen ervoor dat we zo weinig mogelijk uitgeven om ons team te promoten en we garanderen dat het geld dat tijdens de loop wordt opgehaald, naar onze acties gaat. We vragen iedere loper of wandelaar om zich te laten sponsoren en zoveel mogelijk geld in te zamelen. Degene die het meeste geld inzamelt wint een prijs! Ben je klaar voor de uitdaging?

20 km door Brussel

Hoe kan je je inschrijven?

Het is heel eenvoudig: gewoon het online formulier op onze website invullen.

Wij zullen jouw gegevens vanaf 15 februari in de SIBP Chrono Race database invoeren zodra wij jouw betaling hebben ontvangen. De inschrijvingen sluiten af op 29 april 2023.

Je kan ook telefonisch contact met ons opnemen op 02/650.08.70 zodat we je een papieren document of Excel bestand kunnen opsturen om een groepsinschrijving te doen.

Sponsoring

We moedigen je ook aan sponsors te zoeken voor je deelname aan de 20 km. De loper die het meeste geld inzamelt voor ATD Vierde Wereld wint een paar loopschoenen van onze partner Jogging+.

Hoe kan je deelnemen?

Spoor je netwerk aan om een gift te doen aan ATD Vierde Wereld met de mededeling “20 km gift sponsoring [voornaam van gesponsorde loper]”.  Rekeningnummer: IBAN BE89 00007453 3685 (BIC BPOTBEB1). De loper die het meeste geld inzamelt, wint het prachtige paar loopschoenen.

Ook als je niet wil mee strijden voor de loopschoenen, moedigen wij je aan om  je netwerk aan te spreken om ATD Vierde Wereld te steunen. In de mail over je rugnummer zal je enkele tips ontvangen over hoe dit te doen.

Op jullie plaatsen, klaar, start! De wedstrijd eindigt op 5 juni.

Praktische info

Afhalen rugnummers en T-shirts

Op vrijdag 26 mei tussen 12u en 18u of zaterdag 27 mei tussen 14u en 16u in het Vierde Wereldhuis, Victor Jacobslaan 12, 1040 Brussel (Tel: 02/650 08 70).

Op zondag 28 mei tussen 8u15 en 9u45 in het Instituut Ernest Richard (Jachtlaan 212 in 1040 Brussel – op 500 m van het Jubelpark), waar ook de vestiaire is. Dit jaar delen we onze (bewaakte) vestiaire met de teams van Dokters van de Wereld, Burgerplatform voor vluchtelingen, New Samu Social en DoucheFlux.

Degenen die zich rechtstreeks bij het SIBP hebben ingeschreven (via internet) en die ons hun contactgegevens per e-mail of per post hebben gestuurd, kunnen hun T-shirt en welkomstpakket ophalen op de hierboven aangegeven tijden en plaatsen.

Informatie over de vestiaire

De groepsfoto wordt genomen door een professionele fotograaf van Dokters van de Wereld. Dit is voorzien tussen 9u en 9u30 (om 9u10 precies voor onze vereniging).

Gelieve je kleding in de daarvoor bestemde ruimte op te bergen en je enveloppe met rugnummer erop te leggen. Laat geen waardevolle spullen achter: kleding achterlaten is op eigen risico.

Praktische info: 43e editie

 • Het vertrek is om 10 uur ‘s ochtends (net zoals de voorbije jaren).
 • Er zijn 40.000 rugnummers.
 • Vertrek in 6 waves (4 van 6.000 en 2 van 8.000) aan het Jubelpark.
 • Tijdsframe van vijf uur om het parcours te lopen/ wandelen.
 • Verdeling in waves op basis van gerealiseerde of geschatte tijd van de loop.

 

Ook zonder te lopen kan je onze strijd tegen armoede steunen

Een blijvende bijdrage doen aan de strijd tegen armoede kan met een gift aan ATD Vierde Wereld. [1] Dat kan via deze link met vermelding “GIFT 20 KM BXL” of rechtstreeks op ons rekeningnummer: IBAN BE89 00007453 3685 BIC BPOTBEB1.

Actie: “We laten niemand achter!”

Zoals elk jaar organiseren we de actie “We laten niemand achter” aan het einde van de loop. Wij begeleiden de laatste loper naar de finish. We staan klaar met een spandoek en onze aanmoedigingen.

In onze maatschappij zijn het altijd de eersten, de winnaars van de loop, die aandacht krijgen, terwijl de anderen onzichtbaar zijn.

Wij willen laten zien dat een goede samenleving niemand mag achterlaten!

Als je wil meedoen aan de actie: kom om 15u naar het rondpunt Montgomery en zoek het spandoek “We laten niemand achter”.

Contacteer ons
Via mail: 20kmatd@gmail.com

Per post: ATD Vierde Wereld 20 km door Brussel
Victor Jacobslaan 12, 1040 Brussel

Per telefoon:  02/650 08 70 of GSM: 0475/67 14 91 (Dominique Foubert, teamverantwoordelijke)

Tot binnenkort aan de start! 🙂

Vind hier het officieel reglement van de 20 km door Brussel.

 

*ATD Vierde Wereld België is lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (VEF) en heeft haar ethische code ondertekend. Giften waarvan de som gedurende een jaar minstens 40 € bedraagt, geven recht op een fiscaal attest. Om recht te hebben op een fiscaal attest moet de overschrijving (met vermelding “gift”) apart gebeuren van elk ander soort overschrijving.

 

Laatste nieuws

0
  0
  Je winkelmand
  Your cart is emptyNaar vorige pagina