Doe mee: word volontair

Volontairs

Volontairs

Volontairs of permanente medewerkers voeren samen met de armste bevolking acties voor een waardig leven.

Een wereldwijd engagement

Ongeveer 400 volontairs werken voltijds mee in diverse teams van ATD Vierde Wereld over heel de wereld. Er zijn nu volontairs uit 40 landen en ze beschouwen hun verscheidenheid in afkomst, professionele achtergrond en leeftijd als een troef. Veel volontairs zijn reeds meer dan 20 jaar geëngageerd, anderen enkele maanden. Ze zijn single, of zetten de stap samen met hun partner of gezin. De drijfveren hiervoor kunnen heel verschillend zijn, alsook de concrete taken en verantwoordelijkheden die ze dragen. Ze delen wel de gemeenschappelijke wil om samen met mensen in armoede te strijden tegen dit onrecht. Ze zijn bereid om te leren en ze experimenteren met nieuwe werk- en leefvormen die bijdragen aan een wereld zonder armoede en een warmere samenleving.

Sociale bescherming

Volontairs hebben een arbeidscontract met de bijhorende sociale bescherming en ontvangen dezelfde bescheiden toelage, ongeacht hun anciënniteit, ervaring of kwalificaties. Er is een extra toelage voor de kinderen. Ook voor woning en energiekosten zijn er tegemoetkomingen.

Altijd een nieuwe uitdaging

Kiezen voor het voluntariaat betekent ook dat je niet steeds in je eigen regio blijft. Nadat je het voluntariaat in eigen land leerde kennen, krijg je een voorstel voor een nieuwe uitdaging. Ongeveer om de 5 à 7 jaar veranderen brengt vernieuwingskansen voor de volontair en de beweging.

Kom meer te weten over het voluntariaat en onze inleefstage

Interesse? Neem contact met ons op

 

Joseph Wresinski en de oorsprong van het voluntariaat

In de jaren 1950 en 1960 begonnen jongeren in Europa rond te reizen en zochten ze ook plaatsen om hun idealen waar te maken. Vanaf 1960 komen jongeren uit verschillende landen meewerken met Joseph Wresinski in het daklozenkamp in Noisy-le-Grand in de buurt van Parijs. Met hen richt hij het internationaal voluntariaat op zodat jongeren zich voor langere tijd kunnen engageren. Meer over Joseph Wresinski op: www.joseph-wresinski.org/nl

 

Laatste nieuws

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina