Medestanders

Medestanders

Medestanders zijn geëngageerde mensen die beslissen om “hun krachten te bundelen” met mensen die in armoede leven en met de vaste medewerkers van onze beweging om armoede te bestrijden. Zij zien hen in hun waardigheid, met respect voor hun geschiedenis en opgebouwde kennis. Zij willen van de armsten leren.

Dit engagement krijgt vorm in functie van de beschikbaarheid, de wensen en de competenties van de medestander. Het gaat dus om een brede waaier van situaties, van de ondersteuning van onze administratie tot de organisatie van sensibiliseringsacties in zijn of haar bedrijf en de wekelijkse deelname aan een straatbibliotheek.

Naast hun activiteiten binnen de beweging zijn medestanders vooral bruggenbouwers die in hun eigen omgeving de stem van de Vierde Wereld laten horen. Daar waar medestanders leven en werken, willen ze collega’s, vrienden, mensen binnen hun organisaties, erop wijzen dat mensen uitgesloten worden en hen oproepen om solidair te zijn, actie te ondernemen en samen oplossingen te vinden.

Het is een vorm van politieke inzet om ons systeem te veranderen, uitsluiting af te wijzen en de waarden van ATD Vierde Wereld uit te dragen voor een samenleving die niemand achterlaat.

Over de hele wereld zijn duizenden medestanders actief, al dan niet verenigd in lokale groepen.

Heb je nood aan vorming om beter op te treden tegen armoede in je professionele omgeving of in je maatschappelijk engagement?  Heb je het idee dat je als medestander sterker in je schoenen kan staan als je een aantal maanden volledig met het vaste team van ATD Vierde Wereld kan meedraaien? Informeer dan zeker naar de mogelijkheden van onze betaalde inleefstage!

Laatste nieuws

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina