Straatbibliotheek

Straatbibliotheek

De straatbibliotheek is een laagdrempelige culturele actie voor de meest kwetsbare kinderen. Iedere woensdagnamiddag zorgen we voor een animatie rond boeken: samen in boeken kijken, voorlezen, samen een verhaal maken,… Dat doen we buiten op een plein of op de stoep. Zo kan iedereen van de wijk deelnemen. Ook de ouders komen soms een kijkje nemen.

“De straatbibliotheek is voor mij: boeken lezen, plezier maken, mijn vrienden zien. Daar houd ik van.”

Straatbibliotheek Bossuit & Heule

Tweewekelijks (afwisselend) in Bossuit  (Avelgem) en Heule op woensdag tussen 14u en 16u. Indien interesse om deel te nemen of animator te worden: isabelle.maes1@skynet.be.

Straatbibliotheek Willebroek

Sinds mei 2021 houden we ook een straatbibliotheek in Willebroek, tweewekelijks op woensdag tussen 14u en 16u. Iedereen welkom! Meer info: contact@atd-vierdewereld.be

Brussel en Wallonië

Aan Franstalige kant zijn er ook straatbibliotheken:  in Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Jumet (Charleroi) en Sambreville (Namen).

De Franstalige jeugdafdeling van ATD Vierde Wereld (ATD Quart Monde Jeunesse Wallonie-Bruxelles) voert verschillende acties met jongeren en kinderen. Er is de werking met jongeren tussen 16 en 30 jaar oud: een plaats van ontmoeting en uitwisseling. Verder wordt er gewerkt rond de bewustmaking van de armoedeproblematiek in scholen, is er een coördinatie van de straatbibliotheken in Brussel en Wallonië en krijgen vrijwilligers vorming en begeleiding.

Laatste nieuws

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina