Stichting ATD Vierde Wereld België

Stichting ATD Vierde Wereld België

Stichting ATD Vierde Wereld België

Sinds 1988 is de Stichting ATD Vierde Wereld België erkend als instelling van openbaar nut. De Stichting geeft ondersteuning aan de beweging ATD Vierde wereld België bij het opzetten van acties.

De Stichting ondersteunt in de eerste plaats het engagement van personen in België, maar ook van leden van de beweging in het buitenland.

De Stichting ATD Vierde Wereld België heeft de toelating legaten en schenkingen te werven en garandeert dat deze middelen enkel dienen om duurzame acties met en voor de allerarmsten te financieren. Dit is mede mogelijk doordat de Stichting reeds van bij haar oprichting in België een nalatenschap kon opbouwen, onafhankelijk van de economische conjunctuur.

Wat gebeurt er met mijn engagement, de dag dat ik er niet meer ben?

De wet regelt het nalatenschap na een overlijden. In België valt deze wet onder de regionale bevoegdheden. In de drie regio’s voorziet de wet dat een persoon, na zijn overlijden, roerende en onroerende goederen kan nalaten aan een stichting of vereniging naar keuze. Dit biedt ieder de mogelijkheid om zijn of haar engagement verder te zetten.

Als ‘instelling van openbaar nut’, is ATD Vierde Wereld België gemachtigd om legaten en schenkingen aan verlaagd tarief te ontvangen. Voor advies en informatie kunt u steeds een notaris contacteren.

De Beweging ATD Vierde Wereld in België is actief en effectief lid van de vzw Ethische Fondsenwerving (RE-EF asbl/vzw). De 4 vzw’s die actief zijn in België en gesteund worden door de Stichting, hebben de ethische code van EF onderschreven en respecteren het recht op informatie van schenkers.

De Stichting ATD Vierde Wereld is actief en effectief lid van de Belgische Federatie van Filantropische Stichtingen.

De Raad van Bestuur van de Stichting besloot op 21 september 2017 om de “principes van goed bestuur” van de FFS goed te keuren.

Een overzicht van onze statuten vind je hier:

Statuten van de Stichting ATD Vierde Wereld België

Statuten van de VZW ATD Vierde Wereld België

Statuten van de VZW ATD Vierde Wereld Vlaanderen

Statuten van de VZW ATD Quart Monde Wallonie-Bruxelles

Statuten van de VZW ATD Quart Monde Jeunesse Wallonie-Bruxelles

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina