‘Zie de mens’ in Gent op 12 oktober

Op donderdagavond 12 oktober komt het Nederlands theatergezelschap Joseph Wresinski Cultuur Stichting met hun voorstelling ‘Zie de mens’ naar Gent

“Armoede is geen zaak van liefdadigheid. Armoede is een zaak van rechtvaardigheid.”Nelson Mandela

Zie de mens is een zoektocht naar de zin en onzin van zelfredzaamheid. Is het mogelijk om volledig op eigen benen te staan? En is het niet juist mooi dat we allemaal afhankelijk zijn van elkaar? Op deze vragen zoekt de voorstelling een antwoord via poëtische scènes en muziek. Zie de mens benadrukt en waardeert uitdrukkelijk de deskundigheid van de gekende ervaringsdeskundigen.

Als toeschouwer bevind je je middenin de actie, tussen de acteurs die elk op zekere afstand een eigen podium hebben – een herinnering aan de Corona-tijd waarin deze bijzondere voorstelling ontstond.

Voor de Nederlandse Joseph Wresinski Cultuur Stichting is theater de toverlantaarn waarmee echte verhalen rond armoede en uitsluiting zichtbaar worden. Hierbij zet ze al meer dan tien jaar volop in op echtheid, herkenning en erkenning.

De avond is het resultaat van een samenwerking tussen ATD Vierde Wereld Oostende, Beweging van Mensen met Laag inkomen en Kinderen, Kwiedam-CAW Noord-West-Vlaanderen en vrienden uit Gent.

Praktisch:

Donderdag 12 oktober om 19u30
in de SPortspOT Gent (Tennisstraat 15, 9050 Gent)
€10 / €2 (kansentarief)

Tickets zijn hier te koop of in de UiTWinkel Gent met de UiTPAS van Gent (voor kansentarief). De UiTWinkel bevindt zich in de Veldstraat nr. 82. Open van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 17u en op zaterdag van 10u tot 16u.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina