ATD Vierde Wereld Oostende

Oostende

Oostende

ATD Vierde Wereld Oostende heeft een medestandersgroep en voorbereidingsgroep van de volksuniversiteit. Deze groepen komen maandelijks samen.

Medestandersgroep

Sinds 1996 is ATD Vierde Wereld actief aan de kust met een medestandersgroep.

Ze zijn met zo’n 10-tal actieve leden. Ze komen maandelijks samen om ervaringen te delen en elkaar te bevragen, inspireren en bemoedigen. Op hun werk, in hun buurt, in de verenigingen waar ze actief zijn, in de familie – en vriendenkring komen ze op voor wie aan de kant geduwd wordt.  Dat zit vaak in kleine dingen zoals een vraag stellen of een vooroordeel weerleggen.

Naast dit individuele engagement doen ze als groep aan sensibilisering naar het beleid en de samenleving. Ze schrijven brieven, gaan in gesprek met instanties, geven vorming of lezingen, werken mee in de werkgroep rond 17 oktober en Ieders Stem Telt, organiseren samen met anderen ontmoetingsfeesten,… Hun doel? Structurele armoedebestrijding vanuit de waardigheid van ieder mens.

Praktisch: de maandelijkse samenkomsten vinden plaats in Dagcentrum De Takel, Elisabethlaan 221 te Oostende. Gewoonlijk de 4e woensdag van de maand, steeds van 19u30 tot 22 u. Niet in juli en augustus.

Voorbereidingsgroep volksuniversiteit

Sinds 2006 is er ook een voorbereidingsgroep voor de volksuniversiteit in Oostende. Deze groep bestaat hoofdzakelijk uit mensen in armoede. Ze nemen deel  aan de volksuniversiteit.

Ze komen maandelijks  samen om na te denken en met elkaar in gesprek te gaan over het thema van deze volksuniversiteit. Hierbij hebben ze respect voor ieders mening. Ze zorgen ervoor dat mensen met het moeilijkste leven, of zij die het moeilijkste spreken ook voldoende aan bod komen.

In deze groep wordt ook nieuws uit het dagelijkse leven gedeeld. Wat goed gaat en wat tegenzit. Ze geven elkaar tips en ondersteunen elkaar in het dagelijks gevecht tegen armoede. Zo worden ze sterker, krijgen ze meer zelfvertrouwen en eigenwaarde. Ze komen op voor onze rechten en voor maatregelen die iedereen uit de armoede moet helpen.

Praktisch: Ze komen gewoonlijk de 4e dinsdag van de maand samen in Inloopcentrum Kwiedam, St. Sebastiaanstraat 16 a te Oostende. Steeds van 19 u tot 21u30. Vanaf 18u30 ben je welkom voor een tasje soep met brood. In juli en augustus zijn er geen gewone bijeenkomsten. Wel doen ze samen iets ontspannend of cultureels bvb: Theater aan Zee.

ATD Vierde Wereld Oostende

Contactpersoon
Bea Verleyen
bea.verleyen@icloud.com
0472/34 66 05

Laatste nieuws

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina