Voortgangsrapport 2017

Persberichten

60 jaar ATD Vierde Wereld

2017 was een bijzonder jaar. ATD Vierde Wereld vierde haar 60-jarig bestaan. Internationaal kozen we ervoor om deze verjaardag aan te grijpen om mensen op te roepen om zich in te zetten voor een wereld zonder armoede. Het verspreiden van deze oproep zorgde voor heel wat enthousiasme. We ontmoetten nieuwe bondgenoten en staken een hart onder de riem van reeds geëngageerde mensen.

Verzet uit onverwachte hoek

De verjaardag wilden we in België markeren door de focus te leggen op het verzet van mensen in armoede: verzet uit onverwachte hoek. We kozen ervoor om op 17 oktober tijdens een nationale viering jongeren centraal te stellen. Op creatieve wijze maakten zij ons deelgenoot van hun hoop op een andere wereld. De verbondenheid die we die dag voelden, onze wil om verder te vechten voor een wereld waar iedereen waardig kan leven, zindert nog na.

Waarheid of fabel

We beseffen dat er nog veel werk aan de winkel is. Enkele nieuwe beleidsplannen lokken heel wat verontwaardiging uit en verplichten ons om nog meer werk te maken van sensibiliserende acties. De campagne Waarheid of fabel die in 2017 concreter werd, is een antwoord hierop. We zochten ook hoe de concrete ervaringen die tijdens de Volksuniversiteit of huisbezoeken naar boven komen, kunnen helpen om buitenstaanders wakker te schudden. Dit is broodnodig om de alarmerende cijfers die rond armoede in België en Vlaanderen verschijnen, terug te dringen.

Lees nu ons voortgangsrapport 2017!

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina