Oproep: een nieuwe medestandersgroep in Avelgem

ATD Vierde Wereld Avelgem en Avansa MZW slaan de handen in elkaar en starten in Avelgem een medestandersgroep op.

Medestanders zijn bruggenbouwers die in hun eigen omgeving de stem van mensen in kwetsbare situaties zoals armoede laten weerklinken. Ze zijn solidair met hen, en zien hen in hun waardigheid, met respect voor hun geschiedenis en opgebouwde kennis.

Medestanders komen op hun werk, in hun buurt, in de verenigingen waar ze actief zijn, in de familie – en vriendenkring op voor wie aan de kant geduwd wordt. Dat zit vaak in kleine dingen zoals een vraag stellen of een vooroordeel weerleggen, maar ook erop wijzen dat mensen uitgesloten worden en ze roepen op tot solidariteit.

“Bij de bakker in de rij staan en met steekhoudende argumenten reageren op een gesprek vol vooroordelen over sociale woningen en mensen in armoede. Dat is ook een manier om medestander te zijn van de Beweging ATD Vierde Wereld.” (medestanders aan het woord)

Medestanders komen geregeld samen om ervaringen te delen en elkaar te bevragen, zich te laten inspireren door teksten, een film, een spreker, een getuigenis, bezoeken, … en elkaar te ondersteunen en bemoedigen.

Naast dit individuele engagement kan de medestandersgroep Avelgem op termijn aan sensibilisering doen ten aanzien van het lokale beleid en de samenleving. Brieven schrijven, in gesprek gaan met lokale instanties, vormingen of lezingen organiseren, acties opzetten in kader van De Werelddag van verzet tegen Armoede op 17 oktober, …

Interesse?
Info gewenst?

Een eerste bijeenkomst met de medestandersgroep is gepland op maandag 17 mei ‘21, van 19u tot 21u.
Als de corona-maatregelen het toelaten voorzien we een fysieke bijeenkomst in een zaaltje.

Interesse doorsturen: klik hier

Meer info kan verkregen worden bij Isabelle Maes (isabelle.maes1@skynet.be – ATD Vierde Wereld Avelgem) of Kurt Declercq (kurt.declercq@avansa.beAvansa MZW).

De medestandersgroep Avelgem is een initiatief van ATD Vierde Wereld Avelgem in samenwerking met Avansa MZW.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina