Samen voor recht op vakantie: organiseer mee een onvergetelijke week voor gezinnen in armoede

Samen voor recht op vakantie

In de zomer en de herfstvakantie van 2022 organiseren we een vakantie voor gezinnen in armoede. Iedereen heeft recht op vakantie: vakantie is goed voor de gezondheid want het brengt mensen tot rust, zowel fysiek als psychisch. Armoede gaat immers gepaard met chronische stress. Daarnaast is vakantie dé periode om samen met het gezin, familieleden of vrienden leuke en aangename momenten te beleven. Deze momenten (en de herinnering hieraan) maken relaties sterker.

We focussen op jonge gezinnen in armoede en vrijwilligers die ATD (beter) willen leren kennen. We willen met deze actie het belang van het gezinsleven als hefboom in de strijd tegen armoede benadrukken. De meeste vakanties richten zich op kinderen in armoede, het aanbod om als gezin op vakantie te vertrekken is eerder beperkt.

De vakantie gaat door in België met 4 of 5 gezinnen (zowel gezinnen in armoede als medestandersgezinnen). Tijdens die week organiseren we verschillende workshops waarbij ouders en kinderen hun talenten kunnen ontdekken.

In andere landen organiseert ATD Vierde Wereld ook vakanties:

Hoe kan jij deze vakanties mee mogelijk maken?

 • Je kan mee op vakantie en de gezinnen in armoede ondersteunen in hun vakantiedroom. Gezinnen die nog nooit op vakantie zijn geweest, kunnen wat begeleiding gebruiken. We bieden een vormingsdag aan ter voorbereiding van de vakantie.
 • Je kan je passie delen en een workshop organiseren voor de vakantiegangers.
 • Je kan animator zijn voor de kinderen.
 • Je kan helpen een uitstap te organiseren.
 • Je kan ons helpen in de keuken.
 • Je kan chauffeur zijn voor verplaatsingen van en naar het vakantiecentrum of tijdens de vakantie zelf.
 • Je kan deze actie ook financieel steunen.

Kan je je geen volledige week vrijmaken? Dan kan je gerust ook een (halve) dag mee komen helpen!

Meer info volgt. We maken binnenkort data en plaats van de vakanties bekend!

Interesse? contact@atd-vierdewereld.be of 02/650.08.70

“Gezinnen moeten een plek hebben waar ze zich kunnen terugtrekken, een veilige haven waar ze op krachten kunnen komen en waar man en vrouw, ouders en kinderen, vrienden en buren samen plezier kunnen maken.” – Joseph Wresinski

 

0
  0
  Je winkelmand
  Your cart is emptyNaar vorige pagina