Voortgangsrapport 2018

Je kan het voortgangsrapport 2018 nu lezen!

Volgende punten uit dit voortgangsrapport willen we graag in de verf zetten:

•Met 40 mensen maakten we afgelopen zomer een reis naar het internationaal centrum van ATD Vierde Wereld. Voor de deelnemers was dit een unieke ervaring: elkaar beter leren kennen en andere geëngageerde leden uit Mexico, Tanzania, Madagaskar en de Filipijnen ontmoeten. Deze 3-daagse zorgt ervoor dat het engagement in lokale groep met enthousiasme verder gezet wordt.

•In Bossuit startten we met een straatbibliotheek. In 2018 bereikten we iets meer dan 20 kinderen. Deze actie zorgt er ook voor dat er positieve zaken in deze achtergestelde wijk gebeuren. Bewoners vertellen ons dat ze niet langer meer het gevoel hebben dat ze in een slechte wijk wonen.

•Via het platform “Ieders stem telt” werkten we lokaal mee aan gemeentelijke memoranda. Rond de signalen, problemen die tijdens de volksuniversiteit naar boven kwamen, publiceerden we artikels.

•Onze campagne Waarheid of fabel zit in een uitvoeringsfase. We begonnen met het schrijven van een boek en vonden een uitgever om die in 2019 uit te brengen. Een reclamebureau denkt met ons mee om de kijk rond armoede door de brede bevolking te veranderen.

Dit alles kon enkel gerealiseerd worden dank zij de inzet van onze vele leden. Waarvoor dank!

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina