Volksuniversiteit op 6 april

Volksuniversiteit 6 april

Wekelijks is er in het nieuws wel iets over het klimaat: de betogingen, een informatieprogramma,… Ook de kranten en tijdschriften staan vol met artikels over hoe je klimaatveranderingen kan aanpakken, wat beroemde mensen hierover denken… Ook wij stonden op de volksuniversiteit van 16 februari stil bij dit thema. We stelden vast dat de voetafdruk van mensen in armoede lager ligt dan die van de gemiddelde Belg. We mogen daar fier op zijn. “De maatschappij kan lessen trekken van mensen die het minder hebben.“ zei iemand.

We stelden vast dat we soms meer willen doen voor het milieu. Dat kan om financiële redenen niet altijd. Zo zijn ledlampen duur, we kunnen ons geen goede (elektrische) fiets of elektrische wagen veroorloven, het openbaar vervoer is duur, onze huurwoning is slecht geïsoleerd en daardoor verstoken we veel energie…

Wij voelen ons soms uitgesloten door milieumaatregelen: onze oude auto moeten we verkopen en we krijgen er niets voor, de kringloopwinkel is te duur geworden. We willen in de volksuniversiteit van 6 april hierop verder doorgaan. Samen denken we na hoe we kunnen voorkomen dat mensen omwille van milieumaatregelen uitgesloten worden.

Mieke Schauvliege van Groen is onze gastspreker. De Volksuniversiteit gaat door in Gent.

Deelname is steeds op uitnodiging.