Volksuniversiteit op 27 april over ‘mogen zijn wie je bent, mogen zeggen wat je denkt’: een fotoverslag

Bij de vorige volksuniversiteiten hebben we gesproken over de kracht van mensen in armoede, en hoe zij over veel talenten en capaciteiten beschikken. Dit keer hebben we gesproken over het belang van vrijuit kunnen spreken en zijn wie je bent.

Jo en Isabelle hebben het memorandum van de politieke werkgroep toegelicht, dat is opgesteld om de standpunten van ATD te communiceren naar politieke partijen en kandidaten. Het memorandum helpt daarnaast bij het creëren van bewustzijn over armoede en sociale uitsluiting, beïnvloedt het beleidsvormingsproces en biedt een platform voor samenwerking tussen ATD en andere organisaties.

Tijdens de discussie werd duidelijk dat mensen niet altijd vrijuit durven spreken, uit angst voor reacties of beslissingen van anderen over hun situatie. We concluderen dat het afhangt van de situatie en de persoon tegenover ons of we vrijuit durven spreken.

We bespraken dat het belangrijk is om je te blijven uitspreken over wat je wilt en wat je nodig hebt. Ook al is het soms niet makkelijk, je voelt je beter als je toch voor jezelf hebt kunnen opkomen. Sommige mensen hebben zich al tegen een rechter, burgemeester of minister durven uitspreken, daar is moed voor nodig. Ook hebben we gesproken over het oefenen of voorbereiden van moeilijke gesprekken met anderen, wat het makkelijker kan maken om je stem te laten horen.

 

Een fotoverslag:

          

 

 

 

 

 

 

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina