Volksuniversiteit op 27 april

Op zaterdag 27 april verwelkomen we jullie graag op de volgende Volksuniversiteit in Gent.

Tijdens de vorige volksuniversiteit hadden we het over de kracht van mensen in armoede. Zowel in Brugge als in Antwerpen werd het duidelijk dat mensen die in armoede leven over heel wat krachten en talenten beschikken. Tijdens de volksuniversiteit van april willen we het hebben over ‘mogen zijn wie je bent, mogen zeggen wat je denkt’.

Toch hebben we vaak het gevoel dat we niet gehoord worden wanneer we iets zeggen. Soms hebben we het gevoel dat we onze mening of ons gedacht zelfs niet mogen zeggen. Een leven in armoede tekent een mens en kan invloed hebben op wie je uiteindelijk bent. Maar aanvaardt de samenleving dit? Hier willen we het over hebben tijdens de komende volksuniversiteit. Als voorbereiding voor de volksuniversiteit stelden we volgende vragen op:

Wanneer of tegen wie kan je niet zeggen wat je denkt? Wat houdt je tegen om je gedachten uit te spreken? In welke omstandigheden kan je niet zeggen wat je denkt?

Kan je alles zeggen hoe je het wilt of speelt de manier waarop je dit doet een rol?

Wat vinden jullie van het spreekwoord ‘spreken is zilver, zwijgen is goud’?

Soms heb je het gevoel dat een hulpverlener je in een bepaalde richting duwt (bvb budgetbeheer, doorverwijzing van je kind naar buitengewoon onderwijs,…) terwijl je dit zelf niet wil. Soms zie je het anders. Hoe kan je dan tegen je hulpverlener ingaan?

 

De volksuniversiteit is op uitnodiging. Als je geen uitnodiging hebt ontvangen, maar toch wenst te komen, neem dan eerst contact met ons op: contact@atd-vierdewereld.be

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina