‘Van vooroordelen over armoede naar beleid’ – 6 april 2024

Afgelopen zaterdag 6 april vond een inspirerende bijeenkomst plaats in het House of Compassion, waar Marijke Decuypere en Joanna Jankowska een lezing gaven over het onderwerp “Van vooroordelen over armoede naar beleid”.

Het is een realiteit dat vooroordelen tegen mensen in armoede nog steeds worden aangewakkerd door de media en politici. Deze vooroordelen kunnen leiden tot beleidsvorming die mensen juist uitsluit, in plaats van hen te ondersteunen. Naast de lezing loopt er ook een tentoonstelling. Bezoekers krijgen de kans om het boek “Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger” van Marijke Decuypere en Guy Malfait te ontdekken, evenals verschillende podcasts.

De tentoonstelling loopt tot 30 juni en is gratis toegankelijk. Het biedt een unieke gelegenheid om meer inzicht te krijgen in dit cruciale maatschappelijke vraagstuk en bij te dragen aan het doorbreken van de stigma’s en vooroordelen die nog steeds heersen.

Waar is de tentoonstelling? Metrohalte: Sint-Katelijne. In House of Compassion (Begijnhofkerk), Begijnhofplein, 1000 Brussel.

Een fotoverslag:

    

©Simon De Schepper

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina