VAKANTIE … VAN IEPER TOT HASSELT

Even de pauzeknop indrukken; op vakantie gaan of gewoon een dagje er tussen uit…
Het hoofd vullen met andere, nieuwe dingen en de zorgen even kunnen vergeten…
Elkaar van een andere kant leren kennen…
Met nieuwe energie en herstelde veerkracht huiswaarts keren…
Wie heeft dit niet nodig?

Om dit alles ook voor mensen in armoede mogelijk te maken, nemen we met onze ATD groep deel aan tal van socio culturele activiteiten of organiseren we er zelf.

Een terugblik op enkele voorbije hoogtepunten:

Op tiendaagse naar Ieper
Na een jaar uitstel omwille van Corona en na een jaar samen voorbereiden was het dan eindelijk zover. Samen met bezoekers van inloopcentrum Kwiedam van het CAW en leden van de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen Oostende,( BMLIK-O)  trokken een tiental ATD’ ers op vakantie naar Ieper. Een druk gevuld programma bood voor elk wat wils met tal van bezoeken:  aan de stad Ieper met een wandeling op de vesten, aan Flanders Field en Tyne Cot, aan de dierentuin,  een koekjesfabriek, een chocolaterie, kaasmakerij en brouwerij. Ontspanning was er ook genoeg met een bezoek aan het  Bellewaerdepark en nog tal van creatieve en ontspanningsactiviteiten zoals spelletjesavond,  kwis, filmavond en een verwenactiviteit. Tijd om te vervelen was er geenzins!
Afsluiten gebeurde in Spaanse sferen met heerlijk vers gemaakte paëlla en live Flamenco zang en dans.
De deelnemers waren erg enthousiast: “de activiteiten waren top, het eten lekker, er was sfeer en vriendschap en hoe heerlijk was het om samen te kunnen ontbijten en om in die rustige en groene omgeving wakker te worden en te verblijven!”

– Eveneens samen met inloopcentrum Kwiedam en BMLIK-O woonden we in Brussel  een voorstelling bij van Cirque du Soleil. Met ingehouden adem volgden we het prachtige en gewaagde spektakel .

– En in ons thuisfront deden we ons tegoed aan “Boef” en “Pied de Poule”  twee voorstellingen van Theater aan Zee.
Knap hoe soms zware maatschappelijke thema’s gebracht werden op een verteerbare en luchtige manier met veel humor, zodat je niet zwaarmoedig naar huis gaat, integendeel.

-Op uitnodiging van de Hasseltse armoedevakbond en de lokale groep van ATD Vierde Wereld spoorden we naar Hasselt voor een bezoek aan de stad.
We maakten kennis met Café Anoniem, Het Volkstehuis, inloophuis Ossie, vzw Homie en Arktos; allen organisaties die zich inzetten voor dak- en thuisloze jongeren en voor mensen in armoede.
We waren vooral getroffen door het project waarbij houten huisjes voor 2000 euro te koop zijn die zomaar op een grasveld mogen staan.
Na een lekkere maaltijd in een gezellig eethuis splitsten we ons op. Een deel verkende het modemuseum; een ander deel het jenevermuseum. In beide musea kregen we uitvoerig uitleg van een gids; echt interessant. In het jenevermuseum mochten we ook proeven en ruiken.  Een deelneemster vatte de dag als volgt samen:
“Ondanks de hitte was het een mooie en leuke dag. We hebben veel bij geleerd maar ook veel gelachen. Blij dat ik erbij kon zijn. “

Voor deze activiteiten konden we rekenen op de steun van “Iedereen verdient vakantie”,  de Stad Oostende en Crelan Foundation.

B.V.

vakantie te Ieper-zelf chocolade maken
vakantie Ieper: een bezoek aan Tyne Cot
Vakantie Ieper: deelnemers en kookploeg
Vakantie Ieper: mmmm… heerlijk verse paella
Vakantie Ieper: de laatste avond in Ieper- ambiance!
Naar Hasselt
In het modemuseum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina