Toast op 2020 in Kwiedam, Oostende

“Welkom hier goe kameraden, toffe mensen, kom er maar bij”
Al zingend op de tonen van het alombekende ‘vrolijke vrienden’ verwelkomde koor Weerklank de gasten die geduldig stonden te wachten tot de deuren openzwaaiden.
Klik op 2020 welkomslied voor  de volledige tekst

Het was een gezellige bedoening met een glaasje en een broodje BBQ.

 

 

De mix van volkse- en mensenrechtenliederen die Weerklank onder begeleiding van de enthousiaste accordenist Wouter Boudrez ten beste gaf, was een schot in de roos. Het enthousiasme en de ambiance sloeg over op de aanwezigen die luidkeels meezongen.

Helaas was er het slechte nieuws  dat de toekomst van het inloopcentrum Kwiedam bedreigd is door de forse besparingen van de Vlaamse regering voor de CAW’s.

Alain, bezoeker van Kwiedam sprak recht uit zijn hart “Hier krijgen we ondersteuning om het leven leefbaar te maken, het is een warme thuis waar we hulp kunnen en durven vragen. Hier terecht kunnen geeft een veilig gevoel. Hier krijgen we de motivatie om na het vallen weer op te staan en zo opnieuw ons steentje te kunnen bijdragen aan de maatschappij. Als Kwiedam dicht gaat, worden weer eens de kwetsbaarste en meest gekwetste mensen getroffen”.

De volledige tekst vind je hier solidariteit- behoud van Kwiedam.

Hier kan je de petitie voor het behoud van Kwiedam tekenen.

Activiteiten zoals deze zorgen ervoor dat miserie en zorgen even kunnen vergeten worden en dat nieuwe energie opgedaan kan worden  om weerstand te kunnen blijven bieden aan het onrecht van de armoede.

B.V.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina