Sensibiliseringsfietstocht voor de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (2-12 juli)

Op 18 en 19 september vindt bij de Verenigde Naties in New York een grote top plaats over de Sustainable Development Goals (SDG’s) of de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: we zijn halverwege de periode om de doelstellingen te bereiken (2015-2030). België, Frankrijk en de Europese Unie zullen daar hun uitvoeringsverslag presenteren.

Met dit in gedachten doet een groep van 10 tot 20 fietsers van ATD Vierde Wereld van 2 tot 12 juli een fietstocht van Parijs naar Brussel. Hun doel is om het publiek bewust te maken van de eerste doelstelling ‘Beëindig armoede overal en in al haar vormen’ en de algemene doelstelling ‘We laten niemand achter’.

Het programma

Van 3 tot 8 juli trekt een toegewijde groep fietsers door Frankrijk, om vanaf 9 juli naar België te vertrekken. Volg de hashtags #RandODD en #Cycle4SDGs om op de hoogte te blijven.

Etappes in Frankrijk

Na een welkomstdag op 2 juli, begon de rit op 3 juli in Parijs. De volgende etappes met een sterke sociale dimensie vind je hier:

 • Dinsdag 4 juli: Het internationaal centrum van ATD in Méry-sur-Oise – Château de Chantilly
 • Woensdag 5 juli: Tergnier — Stad waar Joseph Wresinski zijn roeping vond
 • Donderdag 6 juli: Guise — Familistère Guise
 • Vrijdag 7 juli: Fourmies
 • Zaterdag 8 juli: Lille Roubaix — Ontmoeting met een delegatie van ATD Vierde Wereld en rit naar de Steen tegen armoede in Roubaix

Etappes in België

 • Zondag 9 juli: Ontmoeting in Doornik met leden van de lokale groep en Laetitia Liénard, voorzitter van het OCMW van Doornik om 11u30. Iedereen is welkom bij de ontmoeting.
 • Maandag 10 juli: Stop bij de Steen tegen armoede in Ronse om 11 uur en ontmoeting met een lid van het schepencollege om 11u30. In de namiddag is er in Brakel een gesprek met Henk Van Hootegem van het Steunpunt tot bestrijding van armoede.
 • Dinsdag 11 juli: Geraardsbergen — Brussel. Aankomst om 17 uur in het Vierde Wereldhuis in Brussel. Een ontmoeting met leden van de Belgische Beweging, inclusief het nationaal team.
 • Woensdag 12 juli: Brussel — onder meer om 10 uur een bezoek aan de Steen tegen armoede aan het Europees Parlement.

Er zullen 3 fietsers van ATD Vierde Wereld België deelnemen aan de Belgische etappes. Wil je één of meerdere etappes meefietsen? Dat gaat! Contacteer Françoise De Boe (francoise.deboe@atd-quartmonde.be).

 

Ontmoeting met burgemeester en schepen in Ronse
Aan de Steen tegen armoede aan het Europees Parlement in Brussel

 

0
  0
  Je winkelmand
  Your cart is emptyNaar vorige pagina