Wenskaarten

Wenskaarten te koop

In het najaar van 2021 zijn er nieuwe wenskaarten te koop bij ATD Vierde Wereld:

De internationale Beweging ATD Vierde Wereld verkoopt elk jaar wenskaarten, met illustraties gemaakt door kinderen en volwassenen tijdens culturele acties van ATD, als steun voor hun acties. ATD Vierde Wereld België en de Franstalige jongerentak ATD Quart Monde Jeunesse besloten deze jaarlijkse traditie nieuw leven in te blazen.

Hiervoor haalden ze de inspiratie bij kinderen uit de lagere school Trixhes 3 van het buitengewoon onderwijs in Ougrée (Luik). Jacques Radoux, een medestander en een leraar Frans en Latijn op pensioen uit Luik, animeerde er reeds twee jaar in drie klassen wekelijks creatieve uren rond verhalen, poëzie en expressie.

Via de straatbibliotheek had hij de wijk, de school en haar kinderen zeven jaar lang goed leren kennen. In het kader van zijn poëzieworkshops stelden het jongerenteam en Jacques de kinderen en hun juf voor om korte gedichtjes of haiku’s te schrijven over het thema seizoenen. Op basis van een selectie van die gedichten maakte een onafhankelijke en bevriende artieste Camille Tran dromerige illustraties. Dit resulteerde in 12 unieke en tweetalige kaarten, gepast voor vele gelegenheden en gebeurtenissen doorheen het jaar. Je kan ze vanaf eind oktober kopen, per stuk of de hele serie, bij ATD Vierde Wereld. Het project kadert in onze inzet voor ‘recht op cultuur voor iedereen’ en steunt acties van culture participatie en creatieve expressie.

Een voorsmaakje:

 

© Camilletranillustration