Rospot – het verhaal van Wendy

Pexels

Rospot? Ken je het woord? Dankzij de campagne van ‘Kom op tegen kanker’ is het woord onze taal binnengeslopen. In een rospot bewaar je al je “rostjes”. Zo spaar je ongemerkt een sommetje bijeen. Dit bedrag sta je dan af aan ‘Kom op tegen kanker’ die de vele kleine sommetjes inzet in de strijd tegen kanker.

Bij mij raken deze rostjes niet altijd in een rospot. De 2 en 5 centmuntjes blijven in mijn portemonnee achter. Die begint soms zowaar al een beetje te wegen. Op de boerenmarkt wordt mijn neus verleid door de zoete geur van aardbeien. Cash geld heb ik niet bij… of toch? Dankzij de rostjes kan ik ons gezin trakteren op deze heerlijke rode vruchten. Ik verontschuldig mij omdat ik met deze kleine munten betaal. De verkoopster doet niet moeilijk en ze maakt een opmerking dat die kleintjes in feite niet zoveel meer waard zijn en we ze bijna niet meer voor geld aanzien.

Ik moet denken aan Wendy. Zij heeft wel een rospot. Als ze thuiskomt met haar boodschappen vult ze die pot met de muntjes die ze na betaling terugkreeg. Zo spaart ze maandelijks een klein bedrag bijeen. De laatste week van de maand schudt ze haar spaarpot leeg en schraapt de rostjes bij elkaar. Zo kan ze in die week toch nog gaan winkelen. Dat ze te maken krijgt met scheve blikken kan haar niet deren. Het is belangrijk voor haar dat ze haar boodschappen zelf kan betalen. Ik vertel dit aan de aardbeienkweker. Haar mond valt bijna open bij het
horen van dit getuigenis.

Marijke Decuypere

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina