Podcast Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger: het verhaal van Britt

Podcasts

Vier vrouwen vertellen hoe het is om in armoede te leven of ermee te maken te krijgen. De podcast is een uitnodiging om even in de schoenen van mensen in armoede te staan en de levende verhalen te ontdekken die achter de armoedecijfers schuil gaan.

Deel 1: Britt over tegenslag en anders bekeken worden: ‘Ik heb mijn leven herpakt, ik ben nu alleen. Ik heb veel gestreden in mijn leven: op financieel, op emotioneel gebied, op alles en het is misschien een beetje laat want ik ben 60 jaar maar ik ben nu, dat is nog niet zo lang, 3 jaar gelukkig’

Britt is een geboren verteller. Ze vertelt over haar moeilijke thuissituatie, het leven op internaat en relaties met mannen die slecht afliepen:

‘Ik heb zoveel gevochten om vooruit te geraken in het leven. Ik heb het moeilijk gehad financieel want ik ben alleen geweest en ik dacht van: waarom? Waarom moet ik dat leven hebben? Waarom word ik zo behandeld?’

Ze praat over haar zoektocht naar een goede job en de moeilijkheden die daarmee gepaard gingen:

‘Ik kon het niet, ik had het niet geleerd. Moet ik dan tegen iedereen zeggen dat ik in het buitengewoon onderwijs heb gezeten?’

Ze werd ziek en lag een week in het ziekenhuis:

‘Ik zag er na die week veel beter uit. Ik had geen medicatie nodig, ik had alleen rust nodig.’

Al de moeilijke dingen die ze meemaakte gaven haar een minderwaardigheidsgevoel:

‘Ik ben niet slecht, ik wil goed doen voor de mensen. Ik ben lief. En toch krijg ik zoveel negatieve dingen tegen mij.’

Beluister haar verhaal hier:

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina