Podcast Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger: het verhaal van Brenda

Podcasts

Vier vrouwen vertellen hoe het is om in armoede te leven of ermee te maken te krijgen. De podcast is een uitnodiging om even in de schoenen van mensen in armoede te staan en de levende verhalen te ontdekken die achter de armoedecijfers schuil gaan.

Deel 4: Brenda over haar moeilijke zoektocht naar een plek om thuis te komen: ‘Ik heb veel meegemaakt dat je een bepaald bedrag moest verdienen in de maand en dat het niet van de ziekenbond mocht zijn. Mijn hondje mocht niet binnen. Het was altijd iets’

Brenda vertelt over drie belangrijke momenten in haar leven.

Toen ze als kind haar huis in vlammen zag opgaan:

‘Ons gezin kon bij andere mensen overnachten. Ik werd wel op school uitgemaakt omdat ze slippers droeg van iemand anders. (…) We waren alles kwijt. Het duurde maanden eer het gezin weer in een appartement kon gaan wonen’.

Brenda kocht een huis met haar man maar na 15 jaar huwelijk gingen ze uit elkaar. Ze moest een nieuwe woonst gaan zoeken. Ze vond een appartement maar werd beschuldigd van stelen dus belandde ze op straat:

‘Ik stond weer op straat. Met mijn dochter. Dan heb ik een week op straat geleefd. Ik lag in een bosje, dan kon ik op de bladeren slapen. Ik heb dan gelijk wat van woning genomen om niet meer op straat te moeten leven’.

Ze besloot alleen een huis te kopen maar na enkele tegenslagen kon ze het niet meer afbetalen. Ze verkocht het huis en zocht drie jaar naar een huurappartement:

‘Nu wacht ik op een sociale woning. Al tien jaar. Het is omdat ik alleenstaande ben’.

Beluister haar verhaal hier:

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina