Op een nieuw en strijdbaar jaar!

Op 20 januari was inloopcentrum Kwiedam de place to be voor mensen in armoede en hun bondgenoten voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. Deze stond vooral in het teken van ontmoeting.
Een- alcoholvrij- glaasje en een lekker hapje ontbraken uiteraard ook niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De  werkers van het eerste en het laatste uur

 

 

 

 

 

 

Een tegeltje schilderen voor ons vriendschaps-
gordijn.

Adelin, voorzitter van de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen, verwelkomde iedereen namens de aRmbassade en gaf een woordje uitleg. De aRmbassade is een samenwerking tussen ATD Vierde Wereld Oostende, de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen Oostende (BMLIK-O) en CAW Noord-West-Vlaanderen.

“Een ambassade is een plaats waar je terecht kan voor hulp en om je rechten te krijgen als je in het buitenland bent” sprak Adelin. Als aRmbassade willen we de rechten van mensen in armoede verdedigen, iets wat hulpverleningsdiensten niet altijd doen.”

Schepen Waldmann van welzijn en armoedebestrijding keek terug op de voorbije jaren waarin een basis gelegd werd voor een armoedebeleid met inspraak van mensen in armoede. Dit via de structurele dialoog tussen de Stad en de verenigingen waar het armen het woord nemen.

Gudrun, groepswerker van de BMLIK-O riep iedereen op om Leo op 5 februari uit te zwaaien. Hij vertrekt vanuit Oostende voor een tocht door alle Belgische gemeenten om aandacht te vragen voor de armoedeproblematiek. Wil je meer informatie hierover of wil je Leo steunen, bvb door het aanbieden van een slaapplaats, neem contact op met Gudrun gudrun.rosseel@bmliko.be.

Ook in 2024 gaan we verder met ons verzet tegen armoede.
En we hopen dat velen onze stem willen versterken.

B.V.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina