Lenteboodschap 2023

Met wie gaan we op weg om armoede en uitsluiting uit te roeien? Met mensen in armoede en met u.
Graag stellen we u twee acties voor die mogelijk zijn met uw steun.

Volksuniversiteit van de Vierde Wereld

De Volksuniversiteit gaat vijf keer per jaar door en is een proces van reflectie en dialoog rond verschillende thema’s. De deelnemers zijn mensen die in armoede leven, medestanders en ook gasten met een specifieke kennis of verantwoordelijkheid rond het onderwerp. Mensen in armoede kunnen zich uiten, hun gedachten opbouwen en kenbaar maken. De uitwisselingen tijdens de Volksuniversiteiten vormen de basis voor onze politieke pleitbezorging. Zo willen we bijdragen aan een rechtvaardiger samenleving. Er is zowel een Franstalige als een Nederlandstalige volksuniversiteit.

Op 24 juni organiseren we een nationale Volksuniversiteit rond de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. We willen zoveel mogelijk kennis delen en nagaan welke thema’s belangrijk zijn voor mensen in armoede. Doen we aan partijpolitiek? Nee, maar we vragen aan partijen om in hun verkiezingsprogramma aandacht te geven aan de meest kwetsbaren. Ook militanten (mensen met armoede-ervaring) zullen deel uitmaken van onze lokale actie bij de verkiezingen. Bent u zelf politiek actief of kent u mensen die kandidaat zullen zijn? Dan kan u mee gewicht geven aan de aanbevelingen die we in de komende maanden zullen uitwerken.

Recht op vakantie

Vakantie is een recht, helaas kan de overgrote meerderheid van mensen in armoede dit recht niet doen gelden. Op vakantie gaan, er even tussenuit zijn, is essentieel voor zowel de mentale als fysieke gezondheid. Zeker voor wie dagelijks moet vechten tegen precaire levensomstandigheden.

Deze zomer plannen we een vakantie in de Vlaamse Ardennen, van 30 juni tot 7 juli, voor Nederlandstalige gezinnen. En van 10 tot 16 juli gaan enkele Franstalige gezinnen naar Yvoir in de provincie Namen. Gezinnen ontmoeten elkaar en kunnen de problemen van het dagelijkse leven even aan de kant laten.

U wil onze acties financieel steunen? Dat kan hier. Beter nog, u kunt er ook voor kiezen om ons op lange termijn te steunen met een doorlopende opdracht: in dat geval kunt u onderstaand formulier invullen en bezorgen aan uw bank. Met uw steun kunnen we blijven strijden voor een wereld zonder armoede!

Françoise De Boe en Isabelle Maes
Voor het nationaal team,

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina