Laat de private huurmarkt zich sturen? – Woonspraak aflevering 3

Waarom heel wat mensen zo moeilijk een geschikte huurwoning vinden? Hun inkomen is te laag. Een goede woning moet voldoen aan kwaliteitsnormen en dan verwacht de verhuurder een huur in verhouding tot de investering. Sien Winters is onderzoeker aan de KULeuven en coördinator van het Steunpunt Wonen. In de podcast legt ze zo helder mogelijk uit dat vraag en aanbod op de huurmarkt anders inwerken op de prijs dan bijvoorbeeld bij de verkoop van appels.

We zijn een van de meest welvarende landen ter wereld en toch kunnen we niet aan iedereen een goede en betaalbare woning gunnen. Sien Winters betreurt het. Wat kan de overheid doen?

Ervoor zorgen dat mensen een voldoende inkomen hebben, daarbij komen veel andere zaken ter sprake, ook onderwijs en arbeid. Of huursubsidies geven, maar daar stelt Sien zich vragen bij. Ze legt uit waarom de overheid haar geld beter kan besteden aan meer sociale huisvesting.

Ook een anonieme huurder en Joy Verstichele, coördinator van het Vlaams Huurdersplatform komen aan het woord in deze aflevering.

Woonspraak is een podcastreeks van Woonzaak

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina