Kracht halen uit 50 jaar Beweging voor de toekomst

ATD Vierde Wereld België vierde op zondag 26 september haar vijftigste verjaardag. We waren talrijk aanwezig om samen terug te blikken en onze verwezenlijking van de voorbije jaren te vieren. Enkele pioniers van de laatste 50 jaar namen het woord op onze startdag. We keken ook samen naar de toekomst met een voorstelling van het strategisch plan van ATD Vierde Wereld België voor 2021 – 2025. Een plan waar veel leden aan hebben meegewerkt.

Onze grootste uitdagingen voor de toekomst: de negatieve beeldvorming over mensen in armoede ombuigen, de impact van onze acties beter leren kennen en communiceren, de samenhang van de Beweging versterken (zowel intern als naar de buitenwereld toe) en het voortbestaan van de Beweging verzekeren (door in te zetten op verjonging en zichtbaarheid).

Na een gezamenlijk middageten en een plenair gedeelte konden de deelnemers kiezen uit verschillende workshops, in het Nederlands, Frans of tweetalig. Zo waren er de boekvoorstellingen ‘L’art de Rien’ van Françoise Barbier en ‘Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger’ van Marijke Decuypere en Guy Malfait. Deelnemers konden hun creatieve kant tonen in de workshops lantaarns maken voor 17 oktober. Anderen kozen om meer te weten te komen over ‘Buurten zonder langdurige werkloosheid’ of over de video’s die ATD Quart Monde Jeunesse maakt over haar acties. En in de grote zaal was er een expositie over de geschiedenis van ATD in België: mensen konden oude foto’s en documentatie bekijken. Ondertussen ontfermeden enkele animatoren zich over de kinderen.

We sloten de geslaagde dag af met een groepsfoto.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina