Het verhaal van een engagement: medewerker Marte

Marte werkte twee jaar als medewerker administratie en communicatie bij ATD Vierde Wereld Vlaanderen. Sinds maart werkt ze als communicatiemedewerker voor ATD Vierde Wereld België.

“In een baan vind ik het belangrijk een raakvlak te hebben met de echte wereld. Het motiveert me erg te kunnen meestrijden voor een rechtvaardige samenleving en ik zet me graag in voor mensenrechten.

Die sociale bewogenheid heb ik zeker van huis uit meegekregen en mijn studiekeuze werd er ook door bepaald. Ik wist dat ik in de NGO sector wilde werken en dus volgde ik na mijn studie communicatiewetenschappen nog twee opleidingen: ‘conflict en ontwikkeling’ en ‘wereldburgerschap en ontwikkeling’. Beide studies brachten me naar arme buurten in het buitenland:  in Zuid-Afrika schreef ik een scriptie over onderwijs in townships en in Brazilië over het effect van naschoolse opvang op kinderen uit een favela.

Mijn belangstelling  voor de strijd tegen armoede is tijdens deze stages gegroeid. Terug thuis zei mijn mama dan: ‘Armoedebestrijding moet je niet ver gaan zoeken: in België leeft ook 1 op de 10 in armoede’. Dat was iets waarbij ik daarvoor te weinig had stilgestaan.

In mijn gedachten vertrek ik graag van het goede in iedere persoon en ik ben ervan overtuigd dat je met die benadering een veel humanere maatschappij uitbouwt. Mensen kunnen zich maar een volwaardig lid van de samenleving voelen als ze waardig behandeld worden. Bij de brede bevolking leven er nog te veel vooroordelen over mensen in armoede en dat weerspiegelt zich in de beleidsbeslissingen.

Ik zou graag helpen die vooroordelen over mensen in armoede aan te kaarten. Daarvoor wil ik als communicatiemedewerker mensen in armoede een platform geven en hun stem laten horen.”

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina