Het jaarverslag van 2021 is beschikbaar!

Jaarverslagen

2021 – Solidariteit, het vaccin tegen uitsluiting

Sinds twee jaar leven we op het ritme van de pandemie, van isolatie en gezondheidsmaatregelen. Twee jaar waarin mensen met weinig middelen het extra moeilijk hadden: de digitale kloof, de impact van afstandsonderwijs, de beperkte toegankelijkheid van sociale diensten, het wantrouwen en isolement,…zoveel obstakels die iedereen bezighielden, om nog maar te zwijgen van de overstromingen die een deel van het land teisterden.
Daarom stonden deze obstakels centraal in onze acties in 2021. We wilden in deze moeilijke periode niemand achterlaten door onze band met de meest kwetsbaren te versterken. Ook op het publieke forum lieten we de stem van mensen in armoede horen. Op de volgende bladzijden van dit verslag willen wij u tonen hoe wij, op basis van onze prioriteiten, de strijd tegen armoede aangingen in 2021.

In dit verslag kan u ook ontdekken welke plannen wij maken voor de toekomst. In september stelden wij ons strategisch plan 2021-2025 voor. Dit plan stelt ons in staat onze strijd tegen armoede op een gestructureerde manier te voeren.

2021 was ook een bijzonder jaar voor de Belgische Beweging: we bestaan 50 jaar. Dat betekent 50 jaar strijd aan de zijde van mensen in armoede. We zijn trots op de vooruitgang die we hebben geboekt maar onze strijd is nog niet voorbij. De armste gezinnen herinneren er ons dagelijks aan.

Laten we samen met de meest kwetsbaren armoede verder uitroeien!

Guy Malfait voor het nationaal team

ATD Vierde Wereld België

Veel leesplezier: Jaarverslag 2021

 

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina