Boeken ATD Vierde Wereld Nederland

Hoelang en hoe diep kunnen mensen de nacht doorstaan? Hoelang zijn we al bezig uit elkaar te groeien? Mensen in armoede zijn spiegels voor de manier waarop wij leven.

Zo typeerde Vlaams vierdewereld-activist en auteur Karel Staes op zaterdag 14 februari 2009 de drie nieuwe boeken die ATD Vierde Wereld in Nederland presenteerde in Olst, Overijssel: Het geheim van een nieuwe wereld van volontaire Ingrid Hutter, Over zelfgemaakte drempels van medestander en voorzitter John Habets en Een wandeling met mevrouw Socratine van Christine Béhain, Frans volontaire in Nederland. De drie boeken zijn uitgebracht door uitgeverij Elikser.

Landelijke coördinator van ATD Vierde Wereld Nederland Vanessa Malfait-Joos kon zich verheugen in een flinke belangstelling: zo’n 150 mensen, waaronder een delegatie uit Vlaanderen.

Levenskracht

Ingrid Hutter vertelde dat de drie auteurs veel steun kregen van Karel Staes, die al sinds jaar en dag boeken en artikelen publiceert waarin mensen in armoede centraal staan. In Het geheim van een nieuwe wereld beschrijft ze op zeer persoonlijke wijze haar ervaringen in een van de armste wijken van New Orleans. Zij leerde er mensen kennen met een ongelooflijke levenskracht, ondanks erbarmelijke leefomstandigheden, racisme en geweld.

Uitgeefster Jitske Kingma kwam op het laatste moment aan met het nog naar verse drukinkt ruikende Een wandeling met mevrouw Socratine van Christine Béhain. In de vorm van een filosofisch tweegesprek geeft zij weer wat zij door haar werk als volontaire heeft kunnen leren van mensen in armoede. ’Een eerlijke en uiterst leesbare bespiegeling van een bewogen mens’, aldus de uitgeefster.

 Zoektocht

’Hoe is het mogelijk dat mensen in armoede niet worden gezien’. Dat vroeg John Habets zich af toen hij vaststelde dat er ook armoede is in een rijk land als Nederland. In een tien jaar durende zoektocht ging hij op zoek naar antwoorden. Over zelfgemaakte drempels is een verslag van die tocht en Habets beoogt een ander licht te werpen op armoede, mede vanuit zijn ervaringen als ambtenaar in een middelgrote stad in Nederlands Limburg.

                  

Bestellen

De boeken zijn verkrijgbaar in onze boekhandel in Het Vierde Wereldhuis, Victor Jacobslaan 12 , Etterbeek. Contacteer ons voor meer info over de bestelling.

* Het geheim van een nieuwe wereld, Ingrid Hutter,
ISBN: 9789089540676, 250 pag., € 17,50 (€ 19,70 incl. verzendkosten).

* Over zelfgemaakte drempels, John Habets,
ISBN 9789089540720, 284 pag., € 18,00 (€ 20,20 incl. verzendk.).

* Een wandeling met mevrouw Socratine, Christine Béhain,
ISBN, 9789089540843, 48 pag. € 9,50 (€ 10,50 incl. verzendk.).

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina