Een ploeg van vijf mensen met ervaring

Het Nationaal Team

ATD Vierde Wereld België wordt sinds 15 december 2015 aangestuurd door een nieuw nationaal team.
In 2010 namen Herman Van Breen, Gilles Michaux en Yvette De Vuyst (†2012) die taak op. Ze werden ondersteund door Cécile Van de Putte en Thibault Dauchet. Het was voor deze ploeg een prioriteit om het engagement van eenieder te ondersteunen. Veel aandacht ging ook naar de vernieuwing van de Volksuniversiteit.

Het mandaat van dit team liep in 2015 ten einde. Een werkgroep heeft gedurende meerdere maanden nagedacht over een waardige opvolging. Dit is ons Nationaal Team:

Van links naar rechts:
Brendan Coyne: volontair en Brit. In Engeland was hij geëngageerd met jongeren. In het internationaal centrum van ATD Vierde Wereld nabij Parijs, bouwde hij mee de expertise op rond “extreme armoede is geweld – stilte doorbreken – vrede zoeken.” Daarna maakte hij deel uit van het team dat de relaties met internationale instanties zoals Unesco en de Verenigde Naties onderhoudt. Hij verhuisde in september 2014 naar België en was hier verantwoordelijk voor de communicatie.

Thibault Dauchet: volontair en Fransman. In Noisy-le Grand, nabij Parijs, was hij geëngageerd met gezinnen in armoede, ondermeer met dakloze gezinnen die in het gezinscentrum van ATD Vierde Wereld opgevangen en begeleid worden. Hij kwam in 2010 naar België en maakte ook deel uit van het vorige nationaal team.

Marijke Decuypere: volontair en Belg. Ze was eerst medestander en vijf jaar lid van de groep in Brugge. Als volontair was ze actief in Guatemala, Frankrijk en Nederland. Toen ze in 2007 terugkwam naar België, nam ze het engagement op om in Ronse met gezinnen in armoede op weg te gaan. Sinds een jaar maakt ze deel uit van het animatieteam van de Vlaamse volkuniversiteit en ondersteunt ze de acties in Vlaanderen. Deze verantwoordelijkheid blijft ze behouden.

Carine Baiwir: militante en Belg. Ze woont in Luik. Vanuit haar engagement in het Luiks team is ze sedert jaren heel nabij bij heel wat arme gezinnen. Sinds een tiental jaar behoort zij ook tot de groep “Agora” die het Waals decreet rond de jeugdhulpverlening evalueert. Sinds 5 jaar is ze geëngageerd bij gezinnen in Verviers en is ze ook mee verantwoordelijk voor de groep in Verviers. Deze verantwoordelijkheid blijft ze behouden.

Georges De Kerchove: medestander en Belg. Hij is sinds de jaren ‘70 geëngageerd bij ATD Vierde wereld. Als advocaat heeft hij het Huis van de Rechten van de Vierde Wereld opgericht. Hij slaagde erin om heel wat juristen te laten ontdekken dat de armsten verdedigers zijn van de mensenrechten. Hij was lange tijd animator van het mensenrechtencomité in het station van Brussel Centraal. Momenteel is hij voorzitter van ATD Vierde Wereld België.

Het nieuwe team heeft enkele belangrijke én uitdagende taken voor de boeg. Dit betekent onder meer: de boodschap van de beweging bekender maken bij het brede publiek en ervoor zorgen dat nieuwe mensen zich gemakkelijk kunnen engageren.

Wij hebben alvast het volste vertrouwen. We hopen dat ook jullie hen vertrouwen geven. Op die manier blijven we samen een beweging vormen die enthousiast is, een beweging die nodig is om het geweld dat extreme armoede met zich meebrengt terug te dringen.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina