Samenlevingsdienst bij ATD Vierde Wereld

Goed nieuws: het is vanaf nu mogelijk om via Samenlevingsdienst een stage te doen bij ATD Vierde Wereld!

Wat is Samenlevingsdienst?

Tijdens een Samenlevingsdienst zet een jongere tussen 18 en 26 jaar zich 6 maanden vrijwillig in voor een project naar keuze in de social profit sector (cultuur en onderwijs, zorg en welzijn, natuur, milieu en klimaat, sport).

Het doel van het programma: nieuwe ervaringen opdoen buiten de commerciële wereld en op die manier jezelf en de wereld beter leren kennen. De jongere krijgt de kans om andere geëngageerde jongeren te leren kennen en krijgt vormingen rond burgerschap, gender, ecologie en diversiteit ter ondersteuning van de stage.

Op 6 maanden tijd vond ik datgene waarvan ik niet wist dat ik het zocht: tijd, mezelf, vriendschap en verbondenheid. Voor het eerst voelde ik me nuttig, relevant voor de maatschappij. Ik heb voortaan een plan en ik raad elke jongere die daar ook naar op zoek is aan om een Samenlevingsdienst te overwegen. Voor de maatschappij en vooral voor jezelf.  – Margot

Samenlevingsdienst bij ATD Vierde Wereld

Een Samenlevingsdienst bij ATD betekent 6 maanden meewerken aan de strijd tegen extreme armoede samen met mensen in armoede.

 

Wil je een infosessie volgen?  Schrijf je hier in.

Meer concrete info over ons project staat in deze projectfiche:

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina