Djynamo zomerkamp 2016

Djynamo is de jongerenbeweging van ATD Vierde Wereld. In de zomer van 2016 kwamen Djynamo België en Djynamo Polen samen in Brussel voor een culturele jongerenuitwisseling. Het werd een leuke en interessante week voor iedereen!

“We hebben veel activiteiten gedaan. We hebben in de tuin van het ATD Vierde Wereldhuis in Etterbeek gewerkt, we hebben een BBQ gedaan en we zijn naar de zee gegaan.” (Enzo)
De jongeren vonden het fijn dat vrijheid en plezier gekoppeld werd aan verantwoordelijkheid: “We werden verdeeld in groepjes die elk een specifieke taak hadden, zoals bijvoorbeeld het voorbereiden van het avondeten. We moesten boodschappen doen en de maaltijd voorbereiden. We mochten zelf kiezen wat we klaarmaakten. Dat was tof.” (Glenn)

Het was heel verrijkend om jongeren uit Polen te ontmoeten en ervaringen uit de wisselen:

“Ik heb geleerd dat Polen harde werkers zijn. De culturele uitwisselingsactiviteit om hun land voor te stellen hadden ze echt goed voorbereid.” (Glenn)

“Het was speciaal en leuk. Je kunt er wat van leren. Bijvoorbeeld: ze hebben andere eetgewoontes, ze eten kaas bij alles en ruimen onmiddellijk op!” (Enzo)

“De week was ook heel vermoeiend, iedereen vond het spijtig toen het erop zat: “Afscheid nemen was moeilijk want we wisten dat we elkaar niet meer gingen zien. Het was de eerste keer dat ik het echt spijtig vond dat een zomerkamp gedaan was. We hebben snel een band opgebouwd en het was heel plezant.” (Enzo)

Bekijk zeker ook het filmpje:

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina