ATD op Manifiësta

Met ATD-Kust versterkten we de nationale infostand op Manifiësta.Voorbijgangers lieten we een vraag of opdracht trekken uit onze bokaal , met als doel een gesprek  over armoede aan te gaan.

 

Was het preken in eigen kerk? Een beetje wel, Manifiësta brengt immers reeds solidaire mensen samen. Maar niettemin blijven zulke gesprekken nodig en inspirerend aan weerskanten.

Een nieuw boek

Deze keer hadden we bovendien een gloednieuw boek aan te bieden:“Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger” geschreven door ATD permanent werkers samen met vele mensen in armoede.
Deze bijzondere eyeopener kwam tot stand door de kruising van kennis (*) van mensen in armoede, journalisten en wetenschappers.
Meer info over het boek: https://atd-vierdewereld.be/cms/wp-content/uploads/sites/2/2019/09/Aan-de-onderkant-ligt-de-lat-hoger-HR.pdf

Het boek is te koop in vele boekhandels en bij ATD Vierde Wereld viahttps://atd-vierdewereld.be/bestel-het-nieuwe-boek-van-atd-hier/

Bijhorende website

Check ook de bijhorende website van het boek ‘Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger’ www.aandeonderkant.be!

(*) kruisen van kennis is een specifieke methodiek die de voorwaarden creëert om mensen in armoede samen te laten nadenken en werken met bijvoorbeeld hulpverleners, politici en academici. Zij bezitten allen een andere kennis. Voor een doeltreffende armoedebestrijding zijn deze diverse soorten kennis nodig. In de praktijk is het geen evidente zaak om deze heel diverse groep mensen te laten samenwerken. Kruising van Kennis zorgt er voor dat iedereen 100 procent kan meedenken over manieren om maatschappelijke problemen aan te pakken en te evalueren. Het is een garantie om duurzame oplossingen uit te werken.

B.V.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina