Volksuniversiteit op 25 februari en 4 maart rond (sociale) huisvesting

Een nieuw jaar wil ook zeggen een nieuwe Volksuniversiteit! In augustus bepaalden we tijdens de planningsdag in Puurs 3 thema’s voor de volksuniversiteit van dit werkjaar.

Intussen hebben we reeds 2 van de 3 thema’s behandeld (energie en mentaal welzijn) Deze keer willen we het hebben over het thema huisvesting.

Sinds 1 januari 2023 gelden er een aantal nieuwe regels voor sociaal huren.

Het zou ons te ver leiden om de hele regelgeving te onderzoeken, maar er zijn toch een aantal bijzonderheden die in het oog springen en waar we het de komende volksuniversiteit over willen hebben. We weten dat niet alle militanten van ATD in een sociale woning wonen. Toch denken we dat ook zij een waardevolle inbreng kunnen hebben in de volksuniversiteit. Misschien zijn de redenen waarom iemand geen beroep doet op sociale huisvesting een belangrijk signaal naar ATD en naar de overheid om ervoor te zorgen dat drempels naar sociaal wonen weggewerkt kunnen worden.

Het is niet voor iedereen even eenvoudig om verre verplaatsingen te maken. Daarom splitsen we 1 keer per jaar de volksuniversiteit op in 2 regionale bijeenkomsten. Dit wil zeggen dat we op 2 verschillende plaatsen rond hetzelfde onderwerp zullen werken.

De Volksuniversiteiten gaan door in Antwerpen (25 februari) en Brugge (4 maart) en zijn op uitnodiging.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina