20 km door Brussel

OPGELET: wijziging van het Covid-protocol. Een Covid Safe ticket is vereist om deel te nemen! Een masker dragen is niet meer verplicht.

Je Covid Safe ticket bekom je via de website mijngezondheid.belgie.be of via de app CovidSafeBE.

 

De inschrijvingen voor de 20 km 2021 zijn officieel gesloten.

Deelnemers kunnen vanaf 7 september contact opnemen met Margarita (02 650 08 70) als ze hun rugnummer en t-shirt willen ophalen in het Vierde Wereldhuis in Etterbeek (Victor Jacobslaan 12, tijdens de werkuren). Er is hiervoor geen moment voorzien op zaterdagnamiddag zoals de voorbije jaren. De rugnummers liggen ook klaar de dag van de 20 km zelf vanaf 8u30 in de gedeelde vestiaire die ons ter beschikking wordt gesteld door de gemeente Etterbeek (Instituut Ernest Richard, Jachtlaan 210 in Etterbeek).

Sinds 2018 organiseren wij een actie aan het einde van de wedstrijd: “We laten niemand achter.” We hebben het vaak over de eersten, diegenen die winnen, maar we hebben het nooit over iedereen die het moeilijk heeft in onze samenleving en toch de moed vindt om door te gaan. Daarom wachten we de laatsten in de wedstrijd op om samen met hen de wedstrijd uit te lopen of te stappen.

Bekijk de video van deze actie in 2019.

Dit jaar zal een groep met spandoek de hele wedstrijd uitstappen, vlak voor de veegwagen.  Dédé de clown van ODD komt speciaal uit Frankrijk om deze groep te animeren.

We vertrekken in groep met spandoek om 10u30 (*) vanuit het Jubelpark (laatste golf).

De groep zal het zware spandoek op de Kunstlaan achterlaten, waarna het via de metro naar het Montgomeryplein wordt gebracht. Daar zal het spandoek opnieuw gebruikt worden door een groep supporters die de clown, zijn groep en de veegwagen mee zullen begeleiden tot de aankomst.

Als je wilt deelnemen aan de groep stappers of mensen kent die graag zouden deelnemen, laat het ons dan weten via mail 20kmatd@gmail.com. Als je de 20 km niet wilt stappen, maar wel wilt deelnemen aan deze actie, kom dan zeker tegen 15u naar het Montgomeryplein.

(*) Voor de mensen die mee willen stappen met de groep die tijdens de laatste golf vertrekt: er zijn ongebruikte rugnummers beschikbaar om 10u in de gedeelde vestiaire (Instituut Ernest Richard, Jachtlaan 210 in Etterbeek).

Laatste nieuws

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina