De bijeenkomsten voor het tweejaarlijks verslag van het Steunpunt blijven virtueel doorgaan

Om de twee jaar publiceert het Steunpunt tot bestrijding van armoede een rapport over armoede, gecombineerd met een ander thema. In 2019 was dit armoede en duurzaamheid en het verslag van 2021 zal gaan over armoede en solidariteit, in het bijzonder over werk en belastingen. Deze verslagen worden gebruikt als aanbevelingen voor politici.

Een groep van ongeveer twintig mensen, bestaande uit militanten, volontairs en medestanders van ATD Vierde Wereld, neemt deel aan de bijeenkomsten die dit verslag voorbereiden. Daarnaast werken ook militanten van onze partnergroep Centrum Kauwenberg in Antwerpen mee aan de voorbereidingen. Door de gezondheidsmaatregelen komen ze voorlopig niet bij elkaar, maar blijven ze vergaderen via Zoom of via telefoon. Eenmaal per maand is er een grote bijeenkomst met het Steunpunt en andere partners. Om dit overleg voor te bereiden komt de ATD delegatie 1 à 2 keer samen.

De groep bestaat uit Frans- en Nederlandstaligen; dat zorgt voor een goede representatie van België. Leden komen zo ook te weten wat er aan de andere kant van de taalgrens gebeurt. Deze bijeenkomsten virtueel organiseren is niet altijd gemakkelijk, maar militanten zijn nog steeds blij om te kunnen deelnemen. Een militant uit Willebroek kijkt vooruit naar de volgende bijeenkomsten:

“Ik hoop dat het een discussie kan zijn waarin we van elkaar leren en ons wantrouwen overwinnen. Het is niet de bedoeling dat we elk aan onze eigen kant van de kloof blijven hangen”

 

Laura Souverville

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina