Wij beleefden een zeer succesvolle avond

Op dinsdag 17 oktober kwamen we met meer dan 700 mensen samen in Theaterzaal Saint-Michel in Brussel om ideeën uit te wisselen en te genieten van enkele kleurrijke optredens.

Mensen uit alle lagen van de samenleving ontmoetten elkaar in de 2 grote zalen waar standen opgesteld waren en workshops plaatsvonden door alle partnerorganisaties. Mensen kwamen uit Brussel, maar ook vanuit Oostende, Charleroi, Luik, Ronse … Zouden tweetaligheid en gezelligheid een goede combinatie vormen? Wij denken alvast van wel!

foto © Julian Hills – hools

Men kon kiezen tussen de buffetten van L’ilôt, Woningen 123 Logements en Rencontre des continents; het ‘rad van fortuin’ van Habitat et Renovation; en de artistieke animaties van Pivot en Maître Mot. Daarnaast kon men genieten van animaties van het Netwerk tegen Armoede, De Vrolijke Kring en Centrum Kauwenberg, om maar enkele van de 30 aanwezig partners op te sommen. Er was voor ieder wat wils!

foto © Julian Hills – hools

De jongeren van Djynamo Vlaanderen lazen een brief voor aan de jarig Joseph Wresinski. En voor diegenen die niet aanwezig konden zijn, zonden RCF Bruxelles en Radio Panik gedurende 2 uur rechtstreeks uit van op het evenement.

foto © Julian Hills – hools

Omstreeks 19u40 openden de deuren van de zaal. De avond begon met een tiental getuigenissen van mensen die armoede zelf ervaren hebben en van mensen die het opnemen voor mensen die leven in armoede.

Deze getuigenissen werden beëindigd door het lied uit Bangui “Zo kwe zo”. Het lied werd ingezet door een koor aanwezig in de zaal en na een tijdje viel de rest van het publiek in. De show werd sterk verder gezet met het theater van de moedige jongeren van Luttes Solidarités Travail en vervolgens stegen de temperaturen in de zaal aanzienlijk met de explosieve raps van Betonne Jeugd. GRANDGEORGE, de speciale gast die avond kreeg enkele leden van het publiek al dansend op hun stoelen en sloot de avond af met zi     jn beklijvende liedjes.

Aan iedereen die gekomen is en die mee van de avond een succes hebben gemaakt: een welgemeende dankuwel!

GRANDGEORGE, foto © Julian Hills – hools
Betonne Jeugd, foto © Julian Hills – hools
Jongeren van Luttes Solidarités, Travail, foto © Julian Hills – hools

 

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina