Missie

Missie

ATD = All Together for Dignity = Samen voor waardigheid

Teams van ATD Vierde Wereld zijn wereldwijd op zoek naar de armsten om hen te ondersteunen in hun dagelijkse strijd voor een menswaardig leven. Wij willen dat niemand door armoede en uitsluiting wordt veroordeeld tot overleven zonder waardig toekomstperspectief.

Sensibiliseren en dialogeren

De weg naar een samenleving zonder armoede en sociale uitsluiting vraagt zowel persoonlijke als maatschappelijke veranderingen. Om hiervoor de nodige politieke veranderingen te bekomen, is het belangrijk de brede publieke opinie te sensibiliseren. Daarnaast is dialogeren met burgers en overheden noodzakelijk om samen structurele antwoorden op armoede te vinden. Deze antwoorden zijn erop gericht mensen in armoede respectvol en als partners te behandelen.

Stop de afhankelijkheid

Veel maatregelen om armoede te bestrijden zijn van tijdelijke aard. Wij zetten ons langdurig naast mensen die in armoede leven en samen geven we onze projecten vorm, voeren we ze uit en evalueren we ze. ATD Vierde Wereld neemt duidelijk stelling tegen de groeiende materiële hulpverlening die mensen veroordeelt tot afhankelijkheid.

2 fundamentele overtuigingen

In al onze acties passen we twee fundamentele overtuigingen toe:

  1. Participatie van de armsten: denken en handelen MET mensen die in armoede leven.
  2. Niemand achterlaten. ATD Vierde Wereld kiest steeds opnieuw voor de meest uitgeslotenen. Op die manier willen we vermijden dat enkel een beperkte groep armen rechten en erkenning krijgt.

Oproep Joseph Wresinski

Onze missie vind je ook terug in de oproep die Joseph Wrésinski lanceerde op 17 oktober 1987.

Waar mensen gedoemd zijn in armoede te leven, worden de Rechten van de Mens geschonden. Wij zijn verplicht ons te verenigen om die rechten te doen respecteren.
–Joseph Wresinski

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina