Volksuniversiteit op 30 april

In februari en maart kwamen we samen rond het thema dienstverlening. Je kan de echo’s hier lezen.

Tijdens de volksuniversiteit op 30 april willen we  stil staan bij het gezinsleven. We hopen dat gezinnen op die manier ook beter kunnen aansluiten.

Met de volksuniversiteit willen we ook zaken veranderen. We willen reageren op een voorstel vanuit de partij Vooruit. Dit voorstel vertrekt vanuit zwaar verslaafde ouders die kinderen krijgen. Het voorstel wil het mogelijk maken om de kinderen onmiddellijk bij de geboorte te plaatsen als de moeder zich niet bij haar  zware drugsverslaving wil laten helpen.  We vrezen dat dit voorstel er toe kan leiden dat gezinnen in armoede nog meer te maken krijgen met uithuisplaatsing. We weten dat uithuisplaatsing soms nodig is. Voor de ouders en ook hun kinderen blijft een uithuisplaatsing pijnlijk en het laat littekens na. Daarom willen we reageren op dit voorstel. Met een groepje ouders komen we bijeen om daarrond na te denken maar we willen ook jullie mening kennen.

Het thema waarrond we in april willen werken is dan ook de invloed van drugs op het gezinsleven. Drugs is meer en meer in onze maatschappij aanwezig. Alle milieus hebben er mee te maken.  Jongeren komen met drugs in aanraking, ook onze jongeren. Als ouder en grootouder lig je er wakker van.  In deze volksuniversiteit willen we bekijken wat de invloed is van drugs op het gezinsleven.

De Volksuniversiteit is op uitnodiging.

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina