Volksuniversiteit op 24 februari en 2 maart over de kracht van mensen in armoede

Een nieuw jaar een nieuw begin… We wensen iedereen graag het allerbeste voor 2024! De eerste volksuniversiteit van het jaar is een regionale volksuniversiteit. Dit wil zeggen dat we dezelfde volksuniversiteit 2 keer organiseren op 2 verschillende plekken. Zo moet je je niet zo ver verplaatsen om naar de VU te komen. Op zaterdag 24 februari komen we samen in Brugge en op zaterdag 2 maart in Antwerpen.

Ken je dat gevoel wanneer je iets moeilijker probeert of doet en dit lukt, dat je je net een superman of supervrouw voelt? Wanneer heb jij je het laatst een superheld gevoeld?

Tijdens vorige volksuniversiteiten werd al verschillende keren aangegeven dat mensen in armoede en de verschillende armoede-organisaties te weinig samen ten strijde trekken tegen onrecht en ongelijkheid. Hoe kunnen we als groep ‘mensen in armoede’ krachtiger onze stem laten horen?

Mensen in armoede worden vaak over het hoofd gezien. Samenleving en beleid houden weinig rekening met ons en zien niet altijd dat we ook over krachten en talenten beschikken. Wat zie jij als de kracht van mensen in armoede? Waarom vind je dat mensen in armoede over deze kracht beschikken?

De volksuniversiteit is op uitnodiging. Als je geen uitnodiging hebt ontvangen, maar toch wenst te komen, neem dan eerst contact met ons op: contact@atd-vierdewereld.be

0
    0
    Je winkelmand
    Your cart is emptyNaar vorige pagina